De nieuwe manier om je huid te peelen!

Je huid peelen is misschien wel dé stap in je huidverzorging die het meeste directe resultaat geeft. In enkele minuten is je huid zachter, gladder en stralender.

In lang vervlogen tijden (mag ik stilaan hopen) gebruikten we harde scrubs die eigenlijk te agressief waren. Waardoor een gezonde huid beschadigd werd met microscopische scheurtjes.

Toen kwam de invasie van de zuren. Chemisch peelende zuren zoals glycol-, lactaat-, en salicylzuur. Deze waren zeker niet nieuw, maar tot op de dag van vandaag zijn ze redelijk hot in beautyland. Deze zuren lossen de “lijm” op tussen dode huidcellen, waardoor er geen nood meer is aan een schurend element zoals in scrubs. Zuren klinken ideaal, maar veel huiden kunnen ze moeilijker verdragen, met gevoeligheid, droogte en irritatie als gevolg.

Gelukkig is er nog een andere peelingoptie, die steeds meer aan populariteit wint. Een optie die dezelfde resultaten geeft, zonder het risico op irritatie: enzymatische peelings!

Enzymes in peelings zijn proteolytisch, wat wil zeggen dat ze eiwitten afbreken. Omdat de dode huidcellen aan je huidoppervlak gemaakt zijn van het eiwit keratine, worden deze dus natuurlijk afgebroken door de enzymes.

Omdat enzymenpeelings eigenlijk het natuurlijke afschilferingsproces van je huid stimuleren, zijn ze veel zachter dan hun scrub en zuren tegenhangers. Je hoeft ook niet in te boeten aan resultaat, want je verkrijgt nog steeds een gladdere huid en een mooiere glow!

“Enzymes klinken veel te mooi om waar te zijn, dus er moet ergens een addertje onder het gras zitten” kan ik je nu horen denken. En gelijk heb je! Enzymes kunnen helaas een beetje onstabiel zijn. Gelukkig is er veel vooruitgang geboekt in skincare technologie en kunnen we nu wel stabiele formules maken. Toch moeten enzymes altijd bewaard worden in een airless verpakking, en afgeschermd worden van lucht en hitte om stabiel te blijven.

En onthoud vooral: je huid peelen is iets dat je best 1x per week doet en niet elke dag. Overpeelen beschadigt de huidbarrière en veroorzaakt meer problemen dan dat het voordelen heeft! Heb je na het lezen behoefte aan persoonlijk advies? Boek dan gemakkelijk online je huidanalyse!