Bruinen zonder zon tips!

Bruinen zonder zon… Veel mensen krijgen spontaan een paniekaanval bij het gedacht alleen. “Maar ik wil er niet uit zien als een oranje stoplicht”, krijg ik vaak te horen. Ondertussen weten jullie al dat ik àbsoluut fan ben van de producten van Marc Inbane. Marc Inbane heeft namelijk een ruim assortiment aan mogelijkheden waardoor er voor ieder wat wils tussen zit. Bovendien is de formulering superieur in vergelijking met klassieke bruinen zonder zon systemen waardoor je écht een mooi, natuurlijk bruin effect krijgt. Tenminste, als je je aan deze tips houdt!

Tip 1: Plan op voorhand

Een goede voorbereiding is echt key! Elke vorm van haarverwijdering doe je minimum 24 uur op voorhand (of het nu scheren, waxen, epileren of whatever is). Dit geeft je huid de tijd om terug te herstellen. Bovendien, als je waxt verwijder je een groot deel van je bruine kleur.

Zorg ook dat je lichaam goed gehydrateerd is zodat je geen bodylotion vlak voor de spraytan moet gebruiken. De dag zelf gebruik je ook best geen deodorant of parfum.

Tip 2: Exfolieer, exfolieer, exfolieer

Als je maar 1 tip gaat toepassen, zorg dan dat het deze is! De meeste mensen hebben problemen met spraytan omdat het soms een vlekkerig effect heeft. Vooral de zones van handen, voeten, ellebogen en de knie zijn hier gevoelig voor. In deze zones heb je immers vaker last van dode huidcellen die zich opstapelen. De kleur blijft bijgevolg hier meer aan plakken, waardoor je een vlekkerig effect hebt. Verwijder daarom goed alle dode huidcellen!

Voor het lichaam ben ik een enorme believer in de natuurlijke Sugar Scrub van RoyX Pro. Voor het gelaat ga je best iets zachter te werk met de Black Exfoliator van Marc Inbane zelf. Deze laatste bevat ook carbon deeltjes die teveel aan talg absorberen. Hierna zal je huid zijdezacht aanvoelen en perfect voorbereid zijn voor je spraytan!

Tip 3: Gebruik de juiste tools

Gebruik voor het lichaam altijd een handschoen die gemaakt is om bruinen zonder zon aan te brengen. Deze handschoenen zorgen immers voor een egale verdeling van het product omdat je met je vingers altijd een soort van “strepen” creëert.

Voor het gelaat gebruik je best een synthetische kabuki borstel. Door met je borstel ronddraaiende bewegingen te maken zorg je ook weer voor een egalere verspreiding. Zorg wel dat je altijd van de binnenkant van het gelaat uitwerkt naar de buitenkant.

Tip 4: Gebruik een haardroger

Als je al deze tips gebruikt heb je de perfecte basis gelegd voor een flawless, sunkissed skin. MAAR! Zorg àltijd dat je product volledig droog is voor je je kleren aantrekt. Veel mensen nemen de droogtijd niet in acht, en krijgen zo toch nog een ongewenst effect. Je kan de droogtijd versnellen door met een haardroger over heel je lichaam te blazen!

Heb je graag persoonlijk advies? Maak dan een afspraak gemakkelijk online!