Minerale make-up: alles wat je moet weten!

Estimated reading time: 2 minutes

Minerale make-up is ontzettend hard gegaan afgelopen jaren! Veel mensen gebruiken het al. Maar wat maakt het nu beter dan traditionele make-up?

Waarom is minerale beter dan traditionele make-up?

Nieuw op de markt is het zeker niet, maar groeiend in populariteit wel. Misschien komt het wel omdat we met ons allen bewuster omgaan met wàt we nu precies op onze huid smeren. In het algemeen zijn minerale formuleringen vrij van talk, chemische kleurstoffen, vulmiddelen, parfum en andere potentiële irriterende stoffen. Minerale make-up is meestal ook lichter van structuur. Hierdoor ligt het niet als een masker op de huid en heb je een natuurlijke finish.

Zijn minerale producten beter voor mijn huid?

Omdat ze meestal geformuleerd zijn zonder irriterende stoffen is het simpele antwoord: ja ze zijn beter! Mineralen zijn ook geweldig voor gevoelige huiden. Een ander voordeel is dat de producten goed dekken zonder de poriën te verstoppen. Daarom is minerale make-up ook ideaal om puistjes te camoufleren. En dit zonder het risico te lopen dat je er meer voor in de plaats krijgt.

Gebruik ik minerale make-up op dezelfde manier als traditionele make-up?

Ten opzichte van traditionel make-up heb je van de minerale versie véél minder product nodig. Om een mooi effect te bekomen is de juiste techniek wel belangrijk in combinatie met de juiste borstel. Don’t worry, ingewikkeld is het zeker niet! We zijn er om je elke stap onderweg te begeleiden! Wist je trouwens al dat er nu ook minerale make-up is die ondertussen ook huidverbeterend werkt? Klik hier en ontdek er alles over! Benieuwd wat jouw perfect match van mineralen is? Boek dan online een gratis foundationtest!