Suiker is soms goed voor je huid!

Iedereen die verliefd is op zoete lekkernijen heeft waarschijnlijk al gehoord dat suiker niet goed is voor je huid en lichaam. Maar wat als ik je nu zou vertellen dat er 1 uitzondering is op de regel?

Om te beginnen een korte achtergrond wat suiker doet met je huid. Alle suikers die je teveel binnen krijgt via je voeding gaan zogenaamde “Advanced Glycation End Products” vormen (AGE’s). Dit zijn een soort chemische bruggen die je collageen en elastine aan elkaar doen plakken. Hierdoor krijgt je bloedsomloop het moeilijker om bouwstenen te brengen naar je huidcellen en verouder je sneller.

Gelukkig zijn er tal van ondersteunende producten en behandelingen die de vorming van AGE’s tegengaan. Maar daar gaat deze blog niet over. Ik heb je namelijk verteld dat suiker in 1 uitzonderlijk geval juist wél goed is voor je huid.

Misschien wist je het al, misschien ook niet, maar van suiker kan je suikerpasta’s maken die een revolutie betekenen naar langdurige ontharing toe! Met suiker kan je dus waxen op een natuurlijke, en veel mildere manier dan gewone hars. Bovendien is suikerontharing een behandeling die de huid niet alleen onthaart, maar ook zacht maakt en hydrateert.

Suikerontharing is ook tot 50% minder pijnlijk dan gewoon harsen. Bovendien breken er geen haren af en heb je dus langer resultaat!

Wil je ook eens een suikerontharing proberen? Boek dan gemakkelijk online je afspraak in!