Gerstekorrels / milia

Gerstekorrels of milia zijn kleine witte harde bobbeltjes op de huid. Ze ontstaan wanneer er keratine vast komt te zitten onder het huidoppervlak. Daarom is het niet aangewezen om op milia te duwen. Er zit namelijk een huidlaagje over waardoor je eerder de huid zal beschadigen dan de gerstekorrel verwijderen.

Gerstekorrels komen vaak voor in clusters rond de oogcontour, jukbeenderen en wangen. En hoewel milia absoluut niet schadelijk zijn, vinden we ze vaak cosmetisch storend. Af en toe eentje hier of daar kan iedereen overkomen uiteraard. Maar als milia een soort van permanent probleem worden, is toch eerst een huidanalyse aangeraden. Op die manier kunnen we de oorzaak van de milia achterhalen waardoor we het ontstaan van nieuwe gerstekorrels kunnen voorkomen.

Gerstekorrels verwijderen is gelukkig een heel simpel proces dat meestal niet echt als pijnlijk wordt ervaren. Met een steriel naaldje prikken we de milia zachtjes open zodat het keratinepropje er vervolgens gemakkelijk uitgeduwd kan worden. We verwijderen ze standaard bij elke gelaatsverzorging.

We zien echter dikwijls dat gerstekorrels gepaard gaan met een droge huid of met een gevoelige huid. Daarom zetten we dikwijls volgende behandelingen in:
Hydramemory
Recover Touch
Remedy

Een afspraak maken kan je bovendien heel gemakkelijk doen via deze link!