Rosacea

Rosacea is een chronische, inflammatoire huidconditie die roodheid en kleine ontstekingen veroorzaakt. Vaak begint dit huidbeeld met een huid die wat gevoeliger is en wat sneller rood kleurt, om uiteindelijk door te evolueren naar een permanente roodheid. In een later stadium komen hier dan vervolgens couperose, en ontstekingen op de couperose bij kijken.

Omdat de ontstekingen er een beetje uit kunnen zien als acné, werd rosacea vroeger ook wel acné rosacea genoemd. Het grote verschil met acné is echter dat de ontsteking bij rosacea niet op de talgklier zit.

Helaas is er geen permanente oplossing voor rosacea. Dit omdat de echte oorzaak van deze huidconditie tot op heden nog onbekend is. We kennen ondertussen wel heel veel triggers die een opstoot van rosacea kunnen veroorzaken. Een behandeling zal dus vooral bestaan uit het managen van deze triggers in combinatie met het aansterken van de huid.

Ook hier geldt weer dat elke huid uniek is. Niet elke persoon reageert hetzelfde op gekende triggers. Daarom is een persoonlijk plan van aanpak heel belangrijk. Dit persoonlijk plan krijg je tijdens een gratis huidanalyse. Behandelingen die dikwijl ingezet worden zijn de volgende:
Remedy
LED therapie
Gelaatsverzorging
Zin om er samen werk van te maken? Maak dan gemakkelijk online een afspraak!