Mee-eters

De mooie benaming voor mee-eters is eigenlijk comedonen. Veel mensen hebben hier regelmatig last van. En hoewel mee-eters niet schadelijk zijn voor de huid, worden ze toch vaak als storend ervaren.

Wat veroorzaakt mee-eters?

De meeste mensen denken als ze mee-eters zien automatisch dat ze een vette huid hebben. En hoewel dit zeker zo kan zijn, hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Comedonen ontstaan eigenlijk als het talg van je huid niet makkelijk uit je porie kan stromen en dus eigenlijk vast komt te zitten. Het talgpropje verkleurt vervolgens donkerder door contact met zuurstof. Het probleem is dus niet noodzakelijk dat je een abnormaal vette huid hebt, eerder dat het talg niet goed uit je huid kan. De meest voorkomende oorzaken hiervan zijn:

Dode huidcellen
Als je huid niet goed in staat is om de dode huidcellen te laten afschilferen, kunnen deze je poriewand gaan blokkeren. Vervolgens kan het talg niet goed meer weg en ontstaan een mee-eters.

Vekeerd cosmeticagebruik
Sommige cosmetica en make-up kunnen de poriën verstoppen waardoor het talg vast komt te zitten in de porie.

Stug talg
Sommige mensen hebben talg dat minder “vloeibaar” is dan normaal. Hierdoor heeft dit moeite met uit de huid te stromen en vormt het gemakkelijker een mee-eter. Dit kan komen door de oxidatieve schade van roken, onbeschermd zonnen, maar ook door een dieet waarin weinig gezonde vetten zitten.

Een mix van bovenstaande oorzaken is zeker ook mogelijk. Als je langdurig verlost wil raken van die vervelende mee-eters is het dus belangrijk dat we eerst de oorzaak achterhalen en hier vervolgens op inspelen. Daarom is een eerste huidanalyse sowieso aangewezen. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Behandelingen waarin mee-eters aangepakt worden:
Elke gelaatsverzorging
Active Pureness
Peelings
Een afspraak maken kan eenvoudig door op deze link te klikken.