Vette huid

Een overproductie van talg kenmerkt een vette huid. Hierdoor gaat de huid snel glimmen en ontstaan vaak grote poriën, met eventueel mee-eters en puistjes. We gaan er hier voor de gemakkelijkheid enkel vanuit gaan dat dit niet het geval is, en dat je je enkel stoort aan het glimmen.

Oorzaken

Een vette huid kan ontstaan door (een mix van) verschillende oorzaken. De voornaamste zijn echter:
– Genetische aanleg
– Hormonale veranderingen: androgenen (mannelijke hormonen) stimuleren vaak de talgklieren waardoor deze actiever worden.
– Verkeerd cosmeticagebruik: talgklieren worden dikwijls nog actiever door uitdrogende producten te gebruiken. Te rijke producten daarentegen kunnen dan weer de talgklieren van een vette huid dichtsmeren waardoor je sneller puistjes of mee-eters krijgt. De juiste balans vinden is essentieel!
– Slechte eetgewoontes: onrechtstreeks kunnen bepaalde voedingsmiddelen bijdragen aan een overprikkeling van de talgklieren. Het bijhouden van een voedingsdagboek kan dus interessant zijn om deze link te ontdekken. Vaak is deze link (als er een is) te vinden bij snelle koolhydraten, verzadigde vetzuren en/of dierlijke melkproducten.

Behandelingen voor een vette huid

Je ziet dus dat er ontzettend veel factoren zijn die je huid kunnen prikkelen om teveel talg te maken. Daarom is het onmogelijk om hier 1 one size fits all behandeling als advies neer te schrijven. Een opsomming van behandelingen die we vaak inzetten om je een idee te geven kan uiteraard wel:
Active Pureness
Gelaatsverzorging
Peelings

Benieuwd welke behandeling het beste bij jouw huid past? Maak dan eens een afspraak voor een gratis huidanalyse. Je kan deze gemakkelijk online boeken!