Grote poriën

Grote poriën kunnen voor sommige mensen een bron van frustratie zijn. Ze kunnen leiden tot een ongelijkmatige huidtextuur en een ongewenste glans. Maar wat is nu de oorzaak en wat kan je eraan doen?

Oorzaken

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van grote poriën. Een verminderde collageenaanmaak is er daar een van, vaak als gevolg van veroudering en/of zonneschade. Hierdoor verliest de huid zijn stevigheid en elasticiteit, en kunnen de poriën zich uitrekken en groter worden. Hyperactieve talgklieren en dikke haarfollikels kunnen ook bijdragen aan het vergroten van de poriën. Wanneer overtollig talg en dode huidcellen zich ophopen in de poriën, kan dit leiden tot verstoppingen en uitzetting van de poriewanden.

Oplossingen

Hoewel er geen enkele behandeling bestaat die een porie effectief kan openen of sluiten, zijn er wel behandelingen die het uiterlijk van grote poriën kunnen verbeteren. Een goede reinigingsroutine, samen met het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon, zijn de eerste stappen naar een gezonde en heldere huid. Regelmatig reinigen kan helpen om de poriën vrij te houden van vuil en overtollig talg, terwijl zonbescherming de huid kan beschermen tegen verdere schade door de zon.

Er zijn ook verschillende professionele behandelingen die kunnen helpen bij het verbeteren van het uiterlijk van grote poriën. Een daarvan is de Active Pureness-behandeling, die gericht is op het ontgiften en ontstoppen van de poriën, het verwijderen van overtollige talg en het kalmeren van ontstekingen. De Dermelar Crystal Peel is een andere behandeling die kan helpen bij het exfoliëren van dode huidcellen en het verminderen van onregelmatigheden in de huidtextuur. Microneedling is een andere optie die de huid kan stimuleren om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid steviger en gladder wordt.

Ten slotte kunnen peelings ook effectief zijn bij het verminderen van de zichtbaarheid van poriën. Deze behandelingen kunnen helpen om dode huidcellen te verwijderen en de poriën te ontstoppen, waardoor de huid gladder en egaler wordt.

Welke behandeling het meest geschikt is hangt vooral af van de oorzaak en hoe je huid verder opgebouwd is. Hieronder vind je echter wel al een aantal behandelingen die we vaak gebruiken:
Active Pureness
Microneedling
Peelings
Benieuwd welke behandeling voor jou het meest geschikt is? Maak dan best eerst een afspraak voor een gratis intakegesprek en huidanalyse. Deze kan je gemakkelijk online boeken via deze link!