Gevoelige huid

Een gevoelige huid is een veelvoorkomend probleem en kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. En in de meeste gevallen is de gevoeligheid perfect op te lossen. Sommige mensen hebben van nature een gevoelige huid, terwijl bij anderen de de oorzaak ligt bij externe factoren zoals weersomstandigheden, stress, verkeerde verzorgingsproducten of een allergische reactie. Het is belangrijk om de trigger van de gevoeligheid te achterhalen, zodat we juiste behandeling kunnen kiezen om de huid te kalmeren en te herstellen.

Bij een gevoelige huid is het belangrijk om zachte en milde verzorgingsproducten te gebruiken die de huid niet irriteren of uitdrogen. Het is ook raadzaam om geen producten te gebruiken die parfum, alcohol of andere agressieve ingrediënten bevatten. Een goede hydratatie van de huid is essentieel en bereiken we met behulp van een vochtinbrengende crème en serum.

Behandelopties

Naast de juiste verzorgingsproducten zijn er ook verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het kalmeren en herstellen van een gevoelige huid. Remedy is een behandeling die speciaal is ontworpen om de gevoelige huid te kalmeren en te hydrateren. Het bestaat uit verschillende stappen, waaronder een zachte reiniging, een kalmerend masker en een massage die de lymfecirculatie stimuleert en de huid tot rust brengt.

Een andere behandeling die we vaak gebruiken voor de gevoelige huid is LED therapie. Dit is een niet-invasieve behandeling waarbij lichtgolven de huid te herstellen en verbeteren. Het licht dringt diep door in de huid en stimuleert de celactiviteit, waardoor de huid vernieuwt en verjongt.

Een derde behandeling die kan helpen bij een gevoelige huid is iontoforese. Dit is een techniek waarbij elektrische stroom actieve ingrediënten diep in de huid te laat doordringen. Hierdoor kunnen de werkzame stoffen in de producten beter hun werk doen en voeden we de huid de huid intensief.

Tot slot is een regelmatige gelaatsverzorging belangrijk voor het behoud van een gezonde en kalme huid. Hierbij wordt de huid grondig gereinigd en gevoed met hoogwaardige producten die speciaal zijn afgestemd op de gevoelige huid. Door regelmatig een gelaatsverzorging te doen, beschermen we de huid worden tegen verdere irritatie en schade, en kan deze bovendien beter herstellen en te vernieuwen.

Dikwijls zijn een paar kleine aanpassingen qua verzorging in combinatie met herstellende behandelingen de snelweg naar een rustige, gezonde huid. Behandelingen die we vaak inzetten om de gevoelige huid te herstellen zijn:
Remedy
LED therapie
Gelaatsverzorging

Benieuwd welke behandeling het beste bij jouw huid past? Maak dan eerst een afspraak voor een gratis huidanalyse. Je kan deze gemakkelijk online boeken!