Je hoeft niet voor altijd een gevoelige huid te hebben!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Als je last hebt van een gevoelige huid hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen hoe vervelend dit is. Helaas heb je ondervonden dat je huid niet alles kan verdragen en snel reageert op de meest uiteenlopende prikkels. Natuurlijk wordt daar handig op ingespeeld door cosmeticafabrikanten. Wie een voet bij de drogist of apotheek binnen zet wordt immers bijna doodgeslagen met producten die “geschikt zijn voor de gevoelige huid”. Hierdoor krijg je (onterecht) het gevoel dat er weinig aan te doen is, en dat je gedoemd bent om voor altijd je aankopen te doen in dit steeds groter wordende segment van de cosmeticamarkt. Want het aantal mensen met een gevoelige huid zit in de lift. Maar wat als ik je nu vertel dat we in 9 van de 10 gevallen dit probleem kunnen oplossen?

Wat is een gevoelige huid?

Voor ik je meer uitleg kan geven over mogelijke oplossingen, moet je eerst weten wat een gevoelige huid is. Een gevoelige huid is in feite een huid met een aangetaste hydrolipidefilm. Zie die hydrolipidefilm best als de eerste lijn van verdediging voor je huid, je oorlogsfront dus. De hydrolipidefilm houdt vreemde stoffen buiten, en vocht vast in je huid. Als deze aangetast is krijgen allerlei stoffen dus vrij spel. Denk dan aan parfum, bewaarmiddelen, vreemde organismen,… Die kunnen dan dieper je huid indringen en dus reacties veroorzaken: hallo gevoelige huid! Hier spelen producten voor de gevoelige huid handig op in. Deze zijn zo samengesteld dat de kans op reacties zo min mogelijk is. Maar ze herstellen de hydrolipidefilm niet. En logisch dat ze dat niet doen, anders zou je het product niet meer nodig hebben!

Hoe herstel je een hydrolipidefilm

Voor we de hydrolipidefilm kunnen herstellen, moeten we eerst vaststellen wat de oorzaak is waardoor deze niet optimaal functioneert. En hiervoor is een intakegesprek en huidanalyse aangewezen. De oorzaken kunnen namelijk heel uiteenlopend zijn: verkeerd cosmeticagebruik, te agressief reinigen, niet reinigen, verkeerd reinigen, zonneschade,… Pas als we de oorzaak gevonden hebben kunnen we deze elimineren en ons focussen op het repareren van die gevoelige huid. Dit doen we doorgaans door biomimetische producten te gebruiken. Deze producten bootsen eigenlijk je hydrolipidefilm na, terwijl je natuurlijke hydrolipidefilm zichzelf kan herstellen omdat je jezelf niet meer blootstelt aan je trigger.

Hoelang duurt het om resultaat te zien

Doorgaans duurt dit ergens tussen de 3 en de 6 weken. Dit hangt namelijk sterk af van hoe snel je huid zichzelf vernieuwt!

Uiteraard is het van essentieel belang dat je na deze periode je huid optimaal blijft verzorgen. Als je terug dezelfde dingen gaat doen als vroeger zal je huid natuurlijk terug gevoeliger worden. Maar als alles goed is ben je na maximum 6 weken verlost van je gevoelige huid! Zin om er samen werk van te maken? Boek dan snel die huidanalyse via deze link!

Eén antwoord op “Je hoeft niet voor altijd een gevoelige huid te hebben!”

Reacties zijn gesloten.