2022 voorspelling: dit worden de nieuwe skincare trends!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Trends komen en gaan, maar wetenschappelijk onderbouwde skincare blijft bestaan. Dat is altijd mijn motto als het aankomt op het behandelen van jouw huid. Maar de wetenschap staat uiteraard niet stil! Nieuwe ontdekkingen hier en daar leiden continu tot nieuwe inzichten, en nieuwe manieren om je huid op voorspelbare manieren te transformeren. En hoewel ik voor volgende voorspellingen niet de sterren geraadpleegd heb, wil ik je toch mijn prognose voor skincareland in 2022 meegeven!

Hybride gelaatsbehandelingen

Die pamperende gelaatsbehandeling is goed voor ontspanning en de vocht-vetbalans van de huid in evenwicht te brengen. En akkoord, een verzorgde huid veroudert trager. Maar als we echt structureel op huidverbetering willen werken komen we er met de klassieke verzorgingen helaas niet.

De huidverbeterende behandelingen daarentegen zijn dikwijls straight to the point en minder ontspannend. En dat terwijl wat metime en pampering toch ook mooi meegenomen zou zijn.

Let me introduce you: hybride behandelingen! Deze behandelingen combineren best of both worlds! Denk dan aan die pamperende gelaatsverzorging waarbij we in combinatie wél een stimulerende peeling, led therapie, iontoforese, radiofrequentie,… inzetten! Nu hoef je dus niet meer te kiezen tussen resultaat en ontspanning! Cheers to the new era of hybrid facials!

Bright, brighter, brightest

De pigmentvlek is de nieuwe rimpel, dat wist je ongetwijfeld al. Maar nu we ons allemaal meer bewust worden welke invloed kleurnuances op onze huid hebben, willen we allemaal een zo egaal mogelijke huidskleur. En als het even kan ook een zo glad mogelijke huidstructuur. Ik stel je dus graag enkele werkstoffen voor waarvan ik overtuigd ben dat je ze komende tijd veel voorbij ziet komen!

Kojic acid: zorgt er actief voor dat donkere verkleuringen van de huid dramatisch verminderen. Bovendien stimuleert het de collageenaanmaak en verfijnt het de huidstructuur. Minder geschikt voor een zeer gevoelige huid, maar voor de rest is iedereen die een perfect glow wil bereiken enorm gebaat met dit ingrediënt!

Ascorbyl tetraisopalmitate: of een nieuwe vorm van vitamine C met tal van voordelen! Omdat het hier om een vetoplosbare vorm van vitamine C gaat zal de huid deze gemakkelijker en dieper opnemen. En een betere opname betekent ook een beter resultaat! Vitamine C is een extreem belangrijke bouwsteen om collageen aan te maken. Maar het verhoogt ook de weerbaarheid van je huid tegen omgevingsfactoren (omdat het een krachtige antioxidant is), zal je huid er stralender laten uitzien en ook preventief op pigmentverkleuringen werken!

Gluconolactone: een milde exfoliant die de huid glad maakt, het vochtvasthoudend vermogen van je huid bevordert én geschikt is voor een gevoelige huid! What’s not to love? Bovendien verhoogt het je zongevoeligheid niet (wat het zusje, glycolzuur, wel doet) en verbetert het de barrièrefunctie van je huid! Die gladde huid is dankzij dit ingrediënt dus voor iedereen bereikbaar!

Duurzaamheid voor de planeet

Het is je vast en zeker niet ontgaan dat zorg dragen voor het milieu een centraal thema begint te worden in ons dagelijks leven. En daar beginnen de makers van state of the art ingrediënten natuurlijk ook rekening mee te houden! Zo is er onlangs de (reeds award winnende) werkstof Anonasense ontwikkeld. Deze werkstof wordt gewonnen uit het pulp van de schil van de cherimoya en vermindert aanzienlijk de symptomen van een gevoelige huid. Omdat de schil normaal toch weggegooid wordt, is het geen extra uitputting voor de planeet om hier deze wonderbaarlijke molecuul mee te maken!

Zoals het met voorspellingen gaat, zal de tijd uitwijzen welke uitkomen en welke niet! Maar één ding is zeker, je huid op een voorspelbare manier transformeren begint allereerst bij persoonlijk advies inwinnen. Maak dus zeker eens werk van het boeken van je gratis intake met huidanalyse!