Wat we kunnen leren van de vijgcactus over hydratatie

Onder het mom “effective by nature”, ofwel vanuit de overtuiging dat moeder natuur eigenlijk in al onze noden voorziet, zijn onderzoekers van de Davines Scientific Garden op zoek gegaan naar voorbeelden in de natuur waarbij een organisme extreem goed in staat is om vocht vast te houden. En al snel kwamen ze bij de vijgcactus uit. Dit is immers een plant die in extreem droge omstandigheden kan groeien en eetbare vijgen (cactusvijgen) produceert. En dezelfde onderzoekers van de Davines Scientific Garden hebben ook ontdekt hoe dit kan.

De gelei van de vijgcactus bevat namelijk mucopolysacchariden, stoffen die water kunnen binden voor een effectieve hydraterende werking. Ook is vijgcactusextract rijk aan arabinose, een soort suiker dat ervoor zorgt dat de KGF (ofwel Keratinocyte Growth Factor) in de huid gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt de barrière van de huid als het ware aangesterkt, waardoor deze beter bestand is tegen invloeden van buitenaf en dus ook beter vocht kan vasthouden.

Het is belangrijk om te begrijpen dat onze huid vocht nodig heeft om gezond en stralend te blijven. En als je merkt dat je huid droog is, kan dat een teken zijn dat je meer water moet drinken.

Maar naast het drinken van water, kunnen we dus ook vijgcactusextract toevoegen aan onze huidverzorgingsroutine om onze huid te helpen bij het vasthouden van vocht. Het helpt onze huidbarrière te versterken, waardoor deze minder gevoelig wordt voor uitdroging en andere invloeden van buitenaf.

In plaats van te zoeken naar synthetische ingrediënten die onze huid kunnen beschadigen, kunnen we dus natuurlijke extracten zoals die van de vijgcactus gebruiken. Zo zorgen we ervoor dat onze huid gezond, gehydrateerd en stralend blijft.

Dus, als je je huid gezond wilt houden en vocht vast wilt houden, overweeg dan om vijgcactusextract toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. En wie weet, misschien ben jij binnenkort net zo effectief als de vijgcactus zelf! Onthou wel: er is geen one size fits all, en voor persoonlijk advies ben je altijd welkom hier in de zaak! Een afspraak maken kan gemakkelijk online via deze link. Tot binnenkort!