Age management: niet chirurgische alternatieven

Uiteindelijk komen we allemaal op een leeftijd waar onze huid niet meer hetzelfde uit ziet of voelt als 10 jaar geleden. Op dit moment komen mensen vaak met mij in contact. Voor klanten die hun veranderde huid willen verbeteren, bieden we volledig op maat gemaakt advies.

Voor sommigen is een simpele wijziging in huidverzorging thuis, met toevoeging van enkele essentiële actieve werkstoffen al voldoende. Producten met een hoge dosis vitamine A en C zijn essentieel om een frisse en gezondere uitstraling te bekomen.

Voor andere klanten is een kleine interventie in de vorm van behandelingen dan weer noodzakelijk. Esthetische behandelingen worden een steeds populairder alternatief voor cosmetische operaties dankzij hun mogelijkheid om met persoonlijk samen te stellen programma’s huideigen verjongingsprocessen te stimuleren.

De meest voorkomende pijnpunten zijn fijne lijntjes en rimpels, volumeverlies, groffe huidstructuur of huidverslapping. Bij veel van deze puntjes wordt al snel aan botox en fillers gedacht als een snelle oplossing. In sommige gevallen zijn deze noodzakelijk, maar er zijn gelukkig ook veel alternatieven als je een beetje bang hebt van de naald! Hier is een overzicht van de meest populaire behandelingen in de afgelopen maand:

Microneedling

Met microneedling maken we op gecontroleerde wijze minuscule microperforaties in de huid. Deze gaatjes worden door je lichaam ervaren als een wonde, waardoor deze terug gedicht worden met meer collageenweefsel. Tegelijk worden via de microkanaaltjes actieve werkstoffen uit speciale serums beter opgenomen door de huid. Resultaat? Een vollere, stevigere huid!

Radiofrequentie

Radiofrequentie is een elektromagnetisch veld dat de collageenvezels langs binnenuit opwarmt. Door deze verwarming gaan de vezels inkrimpen en zich terug rechter trekken. Vergelijk het met een steunpilaar terug recht zetten waardoor je dak terug beter ondersteund wordt. Tegelijkertijd stimuleert radiofrequentie ook de aanmaak van nieuw collageen waardoor we ook op lange termijn werken. Resultaat? Een huid waarvan de contouren terug verstevigd zijn!

Chemische peelings

Een chemische peeling boost je huidvernieuwing. Deze peelings werken op basis van zuren welke volledig op jouw huidconditie afgestemd kunnen worden. Elke peeling vernieuwt de huid, maar sommige zuurtjes kunnen specifiek extra bijdragen aan bijvoorbeeld minder pigment, betere vochtbalans, meer vernieuwing, minder onzuiverheden,… Resultaat? Een gladdere, stralendere huid!

No needle mesotherapie

No needle mesotherapie brengt actieve werkstoffen uit speciale serums rechtstreeks in de celkern waardoor de activiteit spectaculair toeneemt! Deze werkstoffen worden gekozen naargelang je huidbehoefte. Zo kunnen we serums insluizen die spieractiviteit doen afnemen waardoor mimieksrimpel verminderen, andere serums kunnen pigmentvlekken verhelderen, we kunnen je huid een vitaminenboost geven,… Resultaat? Afhankelijk van het gekozen serum, maar wel direct en zonder downtime!

Er zijn nog ontzettend veel andere behandelopties, maar bovenstaande waren dus de meest gebruikte in de afgelopen maand. Elke behandelmethode heeft zijn eigen voor- en nadelen, en is zeker niet altijd voor iedereen geschikt. Ben jij benieuwd hoe jij je huid kan boosten? Boek dan snel die huidanalyse en find out yourself!