Wat is microneedling?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tenzij je afgelopen jaren doorgebracht hebt in het Amazonewoud, heb je vast al opgemerkt hoe populair niet chirurgische behandelingen voor huidverjonging zijn geworden. De vooruitgang in wetenschap en technologie zorgen er immers voor dat meer en meer mensen kiezen voor de natuurlijke resultaten die behaald worden.

Maar, met toenemende populariteit, stijgt ook het aanbod aan behandelaars. En zonder een vinger te willen wijzen, mag je jezelf terecht de vraag stellen aan wie je jouw gezicht toevertrouwt. Trends horen immers maar op één plaats thuis, en dat is de catwalk.

De basis in anti aging

Nieuwe behandelingen komen en gaan. Maar als het gaat om anti aging is er altijd een gemeenschappelijk doel: collageenstimulatie. Met andere woorden, de productie van collageen stimuleren om zo de huidstructuur te verbeteren waardoor de huid terug steviger wordt. We houden allemaal van een goede peeling zo nu en dan, maar er is maar zoveel stimulatie die je langs het huidoppervlak teweeg kan brengen. Als we de oorsprong willen aanpakken, dan moeten we wat dieper gaan.

Welkom in de wereld van microneedling

Je hoeft niet te schrikken van de naam. De grootste hint zit namelijk in het stuk “micro”. De naalden zijn zo klein, dat ik zelfs al mensen met de grootste angst voor naalden heb kunnen behandelen!

Hoe werkt het?

In feite verwonden we de huid op microscopisch niveau op een gecontroleerde manier. Op die manier wordt het wondgenezingsproces van de huid geactiveerd (bloed komt er niet aan te pas). Het is juist dat genezingsproces wat ook de aanmaak van collageen stimuleert. En daarom is microneedling dé behandeling voor littekens, rimpels en fijne lijntjes!

Waarom microneedling met een apparaat en niet at home met een roller

Een microneedling apparaat zorgt ervoor dat je altijd op de exacte diepte in de huid zit, meestal 0,5 – 0,75 mm. Hierdoor ben je zeker dat je in de juiste huidlaag aan het werk bent. Ook maak je met een apparaat geen microscopische scheurtjes in de huid, wat met de rollers wel het geval is. Bovendien worden er veel sneller veel meer microkanaaltjes gemaakt (=beter resultaat met minder pijn).

Wat gebeurt er na de behandeling

Meteen na de behandeling zal de huid wat roder zijn en aanvoelen alsof ze wat verbrand is. Gelukkig duurt dit niet lang. Je kan gewoon je dagelijkse routine verder zetten.

Het volledige herstelproces van de huid duurt ongeveer een maand. De resultaten van de eerste behandeling zijn doorgaans zichtbaar na 1 – 3 maanden. Uiteraard heb je meer dan 1 behandeling nodig.

Hoe we voor extra resultaat zorgen

De actie van de naalden is uiteraard het belangrijkste onderdeel van de behandeling. Maar de resultaten kunnen verder versterkt worden door tegelijk een cocktail van actieve werkstoffen op de huid aan te brengen. Op deze manier zal de absorptie van de meso serums (je mag écht niet zomaar eender welk product gebruiken in combinatie met microneedling) verder toenemen.

Zin om te kijken of microneedling wat voor jou is? Boek dan eerst een gratis huidanalyse. Dat kan je gemakkelijk online doen via deze link!