Skincare is geen exacte wetenschap

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hyaluronzuur voor hydratatie, vitamine c voor glow, salicylzuur voor puistjes, retinol voor anti aging, en toch kop ik hier dat skincare geen exacte wetenschap is? That’s right! Want hoewel de werkzaamheid van deze ingrediënten onomstotelijk wetenschappelijk bewezen is, werken ze toch niet bij iedereen even goed. Net zoals dat een mannenhuid doorgaans vetter en dikker is dan een vrouwenhuid, heeft toch niet elke man een vette huid. En sommige vrouwen hebben een baard. Maar dat is weer een ander verhaal natuurlijk. Anyway, hoe komt het nu dat de ene huid anders reageert dan de andere? Ik leg het je graag uit!

Je bent je dikwijls enkel bewust van het symptoom

Stel dat je last hebt van een droge huid. Dan heb je misschien al 101 hydraterende crèmes uitgeprobeerd die je telkens teleur stelden, òf je blonk als een spiegel de hele dag… De kans zit er dik in dat je dan je reiniging eens onder de loep moet nemen. Als deze te uitdrogend is voor je huid kan immers geen enkele crème een oplossing bieden. Of er nu het wetenschappelijk onderbouwde hyaluronzuur in zit of niet zal niets veranderen aan het feit dat het elke keer misloopt simpelweg bij het wassen.

Puistjes kunnen nog zo’n vervelend voorbeeld zijn. Puistjes kunnen ontstaan door effectief hyperactieve talgklieren, maar ook door dode huidcellen die de poriewand blokkeren, woekering van bacteriën én door hormonale schommelingen. Zolang je niet zeker weet wàt nu de effectieve oorzaak is, zal behandelen altijd lastig zijn!

Je wil het ene dingetje niet inruilen voor wat anders

Zo kan het gebeuren dat je last hebt van 2 vervelende huidcondities tegelijk (al dan niet bewust). Een gevoelige huid met een zwangerschapsmasker moet zachter behandeld worden dan een huid die niet gevoelig is. Zachter wilt dikwijls ook wel zeggen dat het langer duurt om resultaat te zien, maar liever zo dan bijvoorbeeld rosacea in de plaats krijgen.

Wat je vooral moet onthouden

Als jij zogezegd alles al hebt geprobeerd moet je misschien toch eens overwegen om langs te komen voor een gratis huidanalyse. Tijdens de huidscan wordt jouw huidconditie volledig in kaart gebracht, en koppelen we deze beelden aan jouw verhaal en jouw wensen. Ik geloof er alvast in dat we enkel zo, samen, een duurzaam resultaat kunnen bekomen. Afspraak maken? Dat kan je gemakkelijk via deze link!