Wat doet de menopauze met je huid?

Ik krijg ze bijna dagelijks over de vloer: vrouwen wiens huid drastisch veranderd is sinds de menopauze. Temperatuurschommelingen, een gevoeligere huid, meer rimpels en verslapping, meer roodheid, meer pigmentvlekjes,… Kortom, allerhande zaken die je liefst meteen wil wegtoveren. Helaas heb ik zo’n toverstok nog niet gevonden, maar een hele reeks opleidingen hebben me wel meer inzichten gegeven welke geleid hebben tot een stapsgewijze aanpak die jouw huid spectaculair kan verbeteren!

Voor ik tot de oplossing kom, leg ik je eerst graag uit wat nu de oorzaak is van al die klachten. Tijdens de menopauze maakt je lichaam minder oestrogeen aan. Dit leidt tot het volgende: keratine in de huid wordt minder sterk waardoor de huid minder weerbaar is, de talgklieren produceren minder talg waardoor de natuurlijk huidbarrière afneemt, fibroblasten worden minder actief met verslapping en rimpels als gevolg. Dit leidt vervolgens tot een huid die minder goed vocht kan vasthouden, sneller reageert op omgevingsfactoren en dus roder en gevoeliger wordt.

Het overgrote merendeel van deze symptomen komen voort uit een aangetaste huidbarrière. Vergelijk dit met het dak van je huid. Als hier bij wijze van spreken de dakpannen niet meer mooi op elkaar liggen, regent het binnen en gaat er veel warmte verloren. Je kan de beste installaties hebben in huis, maar als de pannen van het dak liggen krijg je toch vochtproblemen en problemen met je verwarming. Voor je huid is dat niet anders, werken op de rimpels zonder eerst te werken op de barrièrefunctie is als een nieuwe centrale verwarming steken zonder het dak te maken, en je vervolgens af te vragen waarom het toch nog steeds koud en vochtig is.

Nu we dit weten, wat is de oplossing?
1: kom op intake, tijdens de intake kijken we naar de toestand van je huid en kunnen we inschatten of we opstarten in stap 2 of stap 3.
2: als je barrière ernstig beschadigd is gaan we deze eerst herstellen met een reeks op maat gemaakte behandelingen.
3: remineraliseren. Als je huidbarrière hersteld is gaan we de huid terug alle bouwstoffen geven die ze nodig heeft om collageen en elastine aan te maken.
4: stimuleren. Dit kan op ontzettend veel verschillende manieren en is volledig afhankelijk van jouw verwachting en hoe ver jij hier in wil gaan. Een reeks stimulerende behandelingen activeert je huid om alle bouwstoffen te gebruiken en zich terug jonger te gedragen.

Nog vragen? Boek dan nu die gratis intake en ontdek hoe we jouw huid kunnen verbeteren!