Vitamine C is (bijna) altijd een goed idee

Geschatte leestijd: 2 minuten

Vitamine C is een geliefd ingrediënt voor veel skincare geeks zoals mezelf. Het maakt de huid beter bestand tegen omgevingsinvloeden zoals luchtvervuiling en zonlicht, maar gaat ook werken op pigmentvlekjes én is een essentiële bouwsteen voor je huid om collageen te maken. Quasi een no-brainer dus om in je verzorging te integreren! Maar voor je die citroen uitperst en op je gezicht smeert, wil je misschien toch nog even deze tips lezen 😉

Vitamine C is van nature zuur

Hierdoor zet het de huid aan zichzelf te vernieuwen (anti aging werking), maar kan het voor een gevoelige huid toch wat intens zijn. Daarom is het beter dat je het gebruik langzaam opbouwt, of begint met een lagere concentratie en zo stilaan de dosis verhoogt. Rome is niet op een dag gebouwd, dus je huid langzaam laten wennen is meestal toch de snelste weg naar een mooie huid!

Vitamine C komt in veel verschillende vormen

Standaard is vitamine C wateroplosbaar, waardoor het minder goed door de huid wordt opgenomen. Tegenwoordig zijn er echter ook varianten op de markt die vetoplosbaar gemaakt zijn. Hierdoor worden deze vormen sneller en dieper opgenomen én zijn ze bovendien doeltreffend in lagere concentraties. Minder kans op een reactie dus! In preventieve anti aging plannen zijn deze dus zeer welkom! Maar als je meer stimulatie nodig hebt zal je huid toch iets meer prikkeling nodig hebben, en is de klassieke vorm dus beter!

Verpakking is belangrijk

Vitamine C wordt heel snel instabiel door contact met licht en lucht. Daarom zit je product best verwerkt in een lichtdichte en luchtdichte verpakking. Je wil immers niet dat je investeert in een product dat een week na opening elke vorm van actieve werking verloren heeft!

Het is geen mirakeloplossing

Hoewel vitamine C een zeer grondig onderzocht ingrediënt is, is het toch geen stand alone mirakeloplossing voor alles. In feite is geen enkele werkstof dat. Daarom mixen en matchen we verschillende actieven helemaal op maat van jouw huidconditie. Benieuwd wat vitamine C voor jou kan betekenen? Maak dan eens een afspraak voor een gratis huidanalyse. Je kan deze gemakkelijk online boeken!

Eén antwoord op “Vitamine C is (bijna) altijd een goed idee”

Reacties zijn gesloten.