Terug naar school: wanneer begin je best met huidverzorging?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Met de start van het nieuwe schooljaar in zicht, moest ik denken aan een vraag die ik toch regelmatig krijg. Namelijk, wanneer je best start met huidverzorging. Of je nu een tiener in huis hebt of een kleuter. Je wil waarschijnlijk het allerbeste voor je kind, inclusief het beste voor hun huid.

Als je nu een specifieke leeftijd wil horen moet ik je het antwoord schuldig blijven. Als je veranderingen aan je huid begint te zien, zoals tekenen van droogte of meer talg, dan is dàt de moment waarop je met een specifieke routine moet beginnen.

Het enige product dat IEDEREEN nodig heeft

Een volledig uitgekiende huidverzorgingsroutine is niet nodig voor een jonge, probleemvrije huid. Maar er is wél een product dat door iedereen gebruikt zou moeten worden op elke leeftijd. En dat is een breed spectrum zonbescherming.

Als je hier op tijd mee begint is dit namelijk dé beste anti ageing crème die er is! UV straling (en met name UVA, het licht waarvan we verouderen en niet verbranden) is er immer het hele jaar door. Als het licht is buiten, is er ook UVA licht. En dat dringt zelfs door het wolkendek en glas heen. Je bent er dus altijd aan blootgesteld. Daarom bescherm je best je huid hier àltijd tegen. En hier mee starten op jonge leeftijd is dus dé manier om huidschade en vroegtijdige veroudering op latere leeftijd te voorkomen.

Begin op tijd

Ik zie ook vaak mensen met een huidprobleem die hier lang mee rondgelopen hebben voor ze hulp zochten. Puistjes op pigmentproblemen bijvoorbeeld kunnen gemakkelijk verbeteren met een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine. En hoe sneller je hier mee start, hoe gemakkelijker de behandeling verloopt.

Soms ligt die oorzaak in het huidprobleem ook bij verkeerd productgebruik. Daarom bieden we ook gratis huidanalyses aan. Zo ben je zeker dat je de juiste producten voor jouw huid hebt.

Of je nu rimpels wilt voorkomen, vochttekorten wilt oplossen of iets anders. Begin zo vroeg mogelijk met een aangepaste routine. Je leeftijd staat hier compleet los van!

Veel websites en magazines categoriseren huidverzorging volgens leeftijd. Maar eigenlijk slaat dit nergens op. De basisbehoeftes van de huid zijn immers op elke leeftijd hetzelfde. Het maakt niet uit welke leeftijd, geslacht of etniciteit je hebt. Je huid heeft nood aan een goede reiniging, antioxidanten, geschikte hydratatie én bescherming tegen UV.

Hier is een overzicht van hoe je verzorging eruit zou moeten zien:

  • Was je gezicht met een zachte reiniger ’s morgens en ’s avonds. Zorg dat de reiniger geschikt is voor jouw huid en geen agressieve ingrediënten bevat die je natuurlijke barrièrefunctie aantasten.
  • Gebruik overdag àltijd een breedspectrum SPF die aansluit bij jouw huidtype.
  • Dit is misschien alles wat je nodig hebt als basisroutine als kind of tiener. Als je wel huidproblemen begint te krijgen kunnen we dit uitbreiden met specifieke producten naargelang jouw huidconditie.
  • Overdag kan je een extra antioxidant gebruiken zoals vitamine C om je huid te beschermen tegen omgevingsfactoren.
  • ’s Nachts kan je vitamine A gebruiken als je wil werken op anti ageing, hyperpigmentatie of puistjes.

Je routine kan aangepast worden volgens de behoefte van je huid. Het is immers de kunst om de juiste producten bij de juiste huid op de juiste moment te gebruiken. Heb je hier wat hulp bij nodig? Boek dan online een gratis huidanalyse!