Wat is keratosis pilaris?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Nu de dagen lengen en de mouwen korten, wordt er ook een vaak voorkomende huidconditie terug zichtbaar: keratosis pilaris. Keratosis pilaris ziet eruit als een soort kippenvel met rode bultjes. Het komt vaak voor op de bovenarmen, maar soms ook in het gelaat of de hals. Omdat het vaak verward wordt met puistjes of een vorm van allergie, is het toch wel belangrijk dat je deze huidconditie leert herkennen, zodat je ze correct en succesvol kan behandelen!

Wat is keratosis pilaris nu exact?

De naam is een samenvoeging van het woord keratine (het eiwit in je bovenste huidlaag) en van het Latijnse “pilaris” wat “haar” betekent. Met andere woorden is keratosis pilaris een ophoping van teveel gekeratiniseerd haar (of donshaar) waardoor de haarfollikel verstopt raakt.

Wat kan je hier aan doen?

Helaas is er geen permanente oplossing voor keratosis pilaris. Maar we kunnen gelukkig wél de symptomen managen! Hoe exact? Goed peelen en hydrateren is het sleutelwoord hier. Voor het lichaam raad ik iedereen aan een stevige, natuurlijke scrub te gebruiken onder de douche, in combinatie met een bodylotion met 10% ureum. Als dit na verloop van tijd niet voldoende effect geeft, kan je altijd nog een reeks peelings overwegen.

RoyxPro Sugar Scrub: natuurlijke scrub op basis van suiker en walnootschil
RoyxPro Sugar Scrub: natuurlijke scrub op basis van suiker en walnootschil
RoyxPro Body Balm met 10% ureum
RoyxPro Body Balm met 10% ureum

Indien de keratosis pilaris zich op het gelaat bevindt is het ontzettend belangrijk om eerst een huidanalyse te laten doen. De meest geschikte methode van peelen voor je gezicht is immers afhankelijk van je gevoeligheid, hydratatielevel, talgverdeling enzovoort.

Voor persoonlijk advies kan je altijd een afspraak maken via deze link!