Poikiloderma: wat is het en hoe kan je het behandelen?

Estimated reading time: 2 minutes

Je verzorgt uiteraard al jaren je gelaat. Maar dan begin je plots te merken dat je hals tekenen van veroudering begint te vertonen (die was je waarschijnlijk vergeten mee te behandelen). De meeste mensen spenderen immers vooral op het verzorgen van het gezicht en negeren de hals.

Halsverslapping is iets wat regelmatig voorkomt, en wat we heel mooi kunnen behandelen met radiofrequentie. Maar als de hals ook pigmentproblemen vertoont in combinatie met roodheid, dan kan dit het teken zijn van een huidconditie die Poikiloderma heet.

Wat is poikiloderma behandelen

poikiloderma, fotocredits: healthline.com

De volledige benaming van poikiloderma is eigenlijk poikiloderma van Civatte. Een huidconditie die veroorzaakt wordt door jaren aan zonneschade. Dit huidbeeld toont zich in een combinatie van pigmentverlies, hyperpigmentatie, couperose, roodheid en verslapping. Omdat er zoveel verschillende symptomen gelijktijdig zijn, duurt het vaak lang om dit huidbeeld te verbeteren. Maar gelukkig is niets onmogelijk! Met tijd en geduld is ook hier zéker verbetering mogelijk. Een behandelprogramma voor poikiloderma zal er dikwijls als uitzien:

Meline peelings poikiloderma behandelen

De peelings van Meline gebruiken tranexaminezuur om de ontstekingsreactie in de huid die de pigmentatie veroorzaakt te verminderen. Bovendien gaan de andere ingrediënten in de peeling effectief het bestaande pigment verhelderen. Op die manier verminder je dus het pigment dat er al is, en voorkom je de aanmaak van nieuw pigment! Bovendien helpen de peelings met de huid te kalmeren en de afweersystemen van de huid te herstellen.

Coagulatie

Door middel van coagulatie kunnen de zichtbare adertjes verwijderd worden. Voelt wat onaangenaam aan, maar het is een snelle behandeling met geen downtime.

Door deze combinatie van behandelingen, tijd, geduld, en de juiste thuisbehandeling kunnen we mooie resultaten boeken! Ken jij of ben jij iemand met poikiloderma? Kom dan zeker eens langs voor een gratis intake met huidanalyse