Verpakking is belangrijk!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Wist je al dat de verpakking van je skincare belangrijker is dan je misschien denkt? Want behalve het “mijn oog wil ook wat” principe, speelt verpakking wel degelijk een essentiële rol! En om meteen een lang verhaal kort te maken: deze hoort licht- en luchtdicht te zijn (en blijven). Wil je weten waarom? Lees dan zeker verder!

Je product blijft vrij van kiemen

Een airless pompsysteem zorgt er immers voor dat je niet met je handen in een pot hoeft te gaan. Zo blijft je product vrij van kiemen en smeer je geen gekweekte bacteriën op je gezicht!

Meer ruimte voor werkstoffen

Deze gaat eigenlijk verder op het vorige puntje. Omdat je product kiemvrij blijft moeten er minder bewaarmiddelen in de formule verwerkt worden. Hierdoor krijg je dus meer ruimte voor actieve werkstoffen!

De actieve werkstoffen blijven actief

En dit is belangrijk! Veel wetenschappelijk onderbouwde werkstoffen zoals vitamine A en vitamine C verliezen immers hun kracht als ze blootgesteld worden aan licht en lucht. Als deze in een pot verwerkt zitten ben je dus ongeveer een week na opening niets actiefs meer aan het smeren!

Het enige nadeel

Airless pompsystemen zijn duurder voor de fabrikant. Daarom zal het eindproduct vaak ook wat duurder zijn. Maar hey, you get what you pay for! En als je dan toch investeert in skincare, dan kan je het beter ineens goed doen!

Ben jij na het lezen van dit artikel op zoek naar nieuwe producten? Of wil je gewoon eens weten wat jouw huid nu werkelijk nodig heeft? Kom dan eens langs voor een gratis huidanalyse. Je kan deze gemakkelijk online boeken!