Puistjes en de pil

ICON_PLACEHOLDEREstimated reading time: 2 minutes

Laatst deed een krantenartikel heel wat stof opwaaien. Een 20 jarig meisje was gestorven aan de gevolgen van een longembolie. Die longembolie was het gevolg van de hormonale anticonceptiepil.

Androgenen puistjes en de pil

De pil wordt vaak voorgeschreven om puistjes onder controle te brengen. Pillen als Dianette bevatten androgenen. Deze androgenen kunnen er voor zorgen dat de talgklier minder actief wordt. Omdat er minder talg aangemaakt wordt, verminder je zo ook de kans om een verstopte porie, en bijgevolg een puistje. Puistjes en de pil.

Medicatie voor esthetische doeleinden

Maar nu rijst de vraagt hoe snel je medicatie moet gaan gebruiken voor esthetische doeleinden. Er zijn immers tal van behandelingen mogelijk die de kans op een verstopte talgklier ook verminderen. Deze behandelingen hebben vaak ook langdurig resultaat, zonder echte risico’s. Denk dan bijvoorbeeld aan een peeling of aan LED therapie. Deze verbeteren bovendien de kwaliteit van de huid én verminderen het risico op acnélittekens.

Welke behandeling is nodig voor mijn puistjes?

Het is belangrijk om naar àlle facetten van je huid te kijken. Niet enkel naar de puistjes dus. Je kan misschien even veel puistjes hebben als je beste vriendin. Maar jouw huid is misschien wel gevoeliger of vochtarmer of… Daarom moet elke huid een persoonlijk plan krijgen. Bovendien moeten zaken als voeding en levensstijl zeker besproken worden tijdens een consult. Tijdens zo’n consult mixen en matchen we alles op maat van jouw huid. De juiste mengeling van goede thuisverzorging en de juiste behandelingen geven immers fantastische resultaten!

Nog even dit puistjes en de pil

Elke vorm van medicatie komt met een risico. Als je bepaalde veranderingen in je lichaam merkt door het gebruik hier van, contacteer dan altijd je behandelend arts!

Zin om te kijken hoe jouw huid er aan toe is? Boek dan een gratis intake met huidanalyse, heel gemakkelijk online! Puistjes en de pil.