Without a trace: 4 redenen waarom je make-up niet de hele dag blijft zitten

Estimated reading time: 2 minutes

Je hebt een drukke dag voor de boeg. ’s Morgens vroeg de deur uit, een drukke dag op het werk. Meetings in de namiddag gevolgd door boodschappen doen meteen na het werk. Je brengt je make-up aan voor de komende 12 drukke uren, maar tegen 14u schiet er van je maquillage niet veel meer over. Klinkt dit bekend? Lees dan zeker verder!

Je huid is te droog

Een droge huid is een van de hoofdoorzaken dat je foundation niet blijft zitten. Zelfs de beste “longwear” foundation is immers niet bestand tegen een huid die zo droog staat als de sahara. De beste manieren om dit op te lossen zijn:
– voldoende water drinken
– serums met hyaluronzuur gebruiken
– elke dag omega 3 supplementen nemen

Je gebruikt te veel producten

Ik begrijp volledig dat je ’s morgens soms tijd te kort hebt. Maar als je een volledig uitgekiende verzorgingsroutine hebt moet je eerst je verzorgingsproducten de tijd geven om in te dringen. Je foundation aanbrengen terwijl je dagcrème nog aan het intrekken is, staat gelijk aan een aanslag plegen op je make-up. Wacht 5-10 minuten voor je begint met het aanbrengen van je make-up. Om niet met je vingers te staan draaien kan je ondertussen je ontbijt eten bijvoorbeeld.

Je gebruikt geen primer

Als de bovenstaande 2 tips het probleem niet oplossen, dan is het dringend tijd voor een goede primer. Eigenlijk zou je die primer best altijd gebruiken, maar bon, we blijven mensen natuurlijk. Een goede primer bereidt je huid immers voor op de make-up, waardoor deze er beter uit zal zien en ook langer blijft zitten. Zorg wel altijd dat je primer bij je huidtype past! Je wil immers niet gaan blinken in de namiddag!

Je gebruikt de verkeerde make-up formulering

Zoals dat bij huidverzorging ook het geval is, moet je foundation passen bij je huidtype. Een romige fond de teint is misschien leuk en prettig, maar als je een vette huid hebt past dit gewoon niet bij je! Wil je nooit meer de verkeerde formulering of kleur kopen? Kom dan eens langs voor een gratis foundationtest. Gemakkelijk online te boeken!