De 4 C’s voor een gezonde huid

Wie wil er nu geen mooie egale huid? Perfecte hydratatie, gezonde glow zonder blinken. Een egale structuur en mooie kleur. Ook al zit ik aan de bron, ik moet bekennen dat mijn huid zeker niet altijd zo is. Even geen zin in behandelingen, thuisverzorging op een lager pitje,… En dan opeens kijk ik in de spiegel en weet ik ineens weer waarom ik toch een Die Hard Believer ben in huidverzorging. Het wérkt gewoon! Maar je moet weten hoe. De 4 C’s geven je hier alvast meer uitleg over.

Correcte diagnose

De oorzaak van een huidbeeld vaststellen is essentieel in de juiste behandeling. Pigmentvlekken kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door hormonen, de zon, huidletsels, reacties op bepaalde stoffen. Roodheid kan komen door te agressief reinigen, zonneschade, aangetaste huidbarrière,… Comedonen vinden hun oorsprong in te veel dode huidcellen, stug talg in de huid, oxidatie van talg,… Je ziet het. Een bepaalde huidconditie kan ontzettend veel oorzaken hebben. Daarom kan er onmogelijk een one size fits all aanpak zijn. En dit brengt me naadloos bij het volgende punt

Custom fit plan van aanpak

Een plan op maat van de oorzaak van jouw huidconditie! Dit is echt zo belangrijk. Ik zie dagelijks mensen die al veel geprobeerd hebben om hun huid te verbeteren. En gaandeweg zijn ze ergens de hoop verloren. Elke behandeling en elk ingrediënt heeft zijn eigen voor- en nadelen. Heb je bijvoorbeeld last van comedonen? Dan heb je waarschijnlijk al ooit van salicylzuur gehoord om je poriën te zuiveren. Great! Salicylzuur is absoluut een ingrediënt waar ik fan van ben! Maar als je huid comedonen heeft en ook gevoelig is, dan is salicylzuur helaas te agressief voor jou. (Ik ga er in dit voorbeeld vanuit dat de dosis hoog genoeg is om verschil te maken op comedonen) Dit maakt salicylzuur geen slecht ingrediënt, maar gewoon geen juist ingrediënt voor jouw huid.

Commitment

Als je eenmaal je plan hebt, probeer je dan zo goed mogelijk hier aan te houden. Een mooie huid heeft een zekere vorm van commitment nodig, geen mirakel. Als je om de dag je huid eens verzorgt met de juiste producten mag je geen drastische verschillen verwachten. Hetzelfde met een behandeling. Eenmalig een behandeling doen is een extra boost voor je resultaat. Het is geen shortcut waardoor je dagelijkse verzorging minder belangrijk wordt.

Checkups

Als je bovenstaande tips omarmt en er effectief werk van maakt, dan zal je huid veranderen. En die verandering in je huid, dat was de bedoeling van in het begin. Maar dit wil ook zeggen dat de noden van je huid gaandeweg veranderen. Daarom zal je plan dan ook tussendoor bijgestuurd moeten worden om optimaal voor je te blijven dienen.

Tijdens je gratis intake beginnen we alvast met de eerste 2 C’s. Tijdens een huidscan stellen we de oorzaak van je huidconditie vast. Vervolgens krijg jij een plan op maat van jouw huid en jouw behoeften. En als jij vervolgens stap 3 van commitment op je neemt, dan neem ik daarna graag stap 4 van de checkup terug op mij 😉 Maak snel je afspraak gemakkelijk online!