Ben jij een skincare junkie?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Je probeert het te ontkennen, maar hoe hard je ook probeert, als er een nieuw skincareproduct uitkomt kan je niet weerstaan. Jammer genoeg ontdek je keer op keer dat de wereld werd beloofd, terwijl je minder krijgt dan een eiland. Deze kleine obsessie is echter niet enkel slecht voor je portemonnee. Switchers (zoals ik skincare junkies noem) hebben vaak moeite met ook maar enig resultaat te bereiken met hun skincare routine. Vergelijk je huid met een baby: zonder duidelijke structuur wordt ze onhandelbaar!

First things first

De levenscyclus van huidcellen duurt tussen de 4 en 8 weken (afhankelijk van je leeftijd). Ik raad altijd aan dat je minimum 3 vernieuwingscyclussen afwacht alvorens je beslist dat iets niet werkt en aan de kant schuift. We verwachten steeds meer in minder tijd, maar je huid heeft die memo helaas nog niet gekregen. Bovendien is een zogenaamde quick fix nooit van lange duur!

Doe een badkamer detox

Het is de perfecte moment om je badkamerkasten op te ruimen! Noem het een uitgebreidere lenteschoonmaak. Check bovendien ook de datums op je producten en gooi alles eruit wat al te lang open of vervallen is!

Gebruik dezelfde ingrediënten niet dubbel

Ik zie dikwijls mensen die in feite 2x dezelfde werkstoffen op hun huid smeren. Als je bijvoorbeeld al een retinolserum gebruikt, dan moet hier echt niet ook nog een retinolcrème over. Zeker als je medical grade skincare gebruikt kan dit een absolute overkill zijn! Ook kunnen sommige ingrediënten elkaars werking tegen gaan.

Denk ACE als het op vitamines aankomt

De meeste goede huidverzorgingsroutines zullen vitamine A, C en E geïntegreerd hebben. Natuurlijk zijn er enkele uitzonderingen op deze regel. Daarom raden we altijd een huidanalyse aan alvorens je producten aanschaft!

Als het te goed klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo

Fancy verpakking schreeuwt eigenlijk maar één ding: een groot marketingbudget. Sommige van de beste huidverzorgingslijnen die we aanbevelen zien er heel simpel en klinisch uit. Maar, het wil niet zeggen omdat ze niet bij je badjas passen dat ze geen perfecte match zijn voor je huid 😉

Zin om er samen voor te zorgen dat je als een nieuwe jij het nieuwe jaar in gaat? Maak dan een afspraak via deze link!