Wat betekent de lente voor je huidverzorging?

Estimated reading time: 2 minutes

De lente is denk ik mijn favoriete seizoen van het jaar. De dagen worden langer, de temperaturen stijgen. Maar ook voor onze huid verandert er wat in deze tijd. De hogere dosissen UV in de atmosfeer en hogere luchtvochtigheid hebben immers een impact! Wat betekent dat voor je huidverzorging? Niet altijd even simpel. Maar met deze hacks komt jouw huid deze overgangsperiode door zonder al te veel problemen!

Geef je SPF een boost!

Waar ik een SPF15 voldoende vind in de herfst en winter (remember, je huid bescherm je écht wel best dagelijks tegen het verouderende UVA licht), ga je in de lente en zomer best naar een SPF50. En yes I know, die foundation of dagcrème die je hebt zegt dat er al wat bescherming in zit. Maar bezie deze toch maar als een extra bonus, en niet als enige manier om je huid te beschermen. Ik geloof dan ook erg in het gezegde dat voorkomen beter is dan genezen.

Go pro

Mijn klanten zeggen vaak dat ze niet graag willen weten hoe hun huid eruit gezien zou hebben als ze mij niet hadden gevonden. Soms is het immers niet die onmiddellijke verandering die we zien, maar eerder het voorkomen van bepaalde veranderingen die de kracht van producten en behandelingen demonstreren. Op cellulair niveau kunnen we immers onze genetische veroudering controleren en/of voorkomen, wat ook zorgt voor DNA herstel.

Ga voor lichtere texturen

Ruil die dikke foundation om voor een vloeibaarder en luchtiger exemplaar. En yes, het wilt niet zeggen omdat je product luchtiger is dat het minder dekkend werkt. Dikke foundations kunnen immers de poriën verstoppen en aan de basis liggen van cosmetische acné. Geen ideer waar te beginnen? Kom dan eens langs voor een gratis foundationtest!

Denk ook aan je lichaam

In de winter wordt de huid op je armen en benen vaak droger en ruwer. Waarschijnlijk durf je die benen dus nog niet te ontbloten. Gebruik die voedende lichaamsproducten die het natuurlijke vernieuwingsproces van je huid stimuleren. Je huid zal in no time helemaal summer ready zijn!

Probeer eens iets nieuws

Waarom? Omdat het lente is en we geen ander excuus nodig hebben!

En natuurlijk: blijf gehydrateerd

En hoe kunnen we dat naast onze dagelijkse verzorging nog beter doen? Door voldoende water te drinken! Water zorgt er trouwens ook voor dat je je energieker voelt, beter slaapt, metabolisme verbetert en noem maar op.

En uit schrik om te gaan klinken als een plaat die blijft hangen ga ik hier afronden. Voor advies over je huidverzorging kan je altijd terecht voor een gratis huidanalyse. Profiteer er van en boek deze gemakkelijk online!