In 5 simpele stappen naar de perfecte scheerbeurt

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hoewel er weinig over gesproken wordt, ken ik weinig mannen die genieten van hun scheerbeurt. Als er geen problemen optreden tijdens het scheren (scheerwondjes of niet alles goed mee krijgen), dan is het wel na het scheren (scheerirritatie, ingegroeide haren, droge of trekkerige huid,…). In dit artikel mix ik the old with the new. Want als je grootvaders wijsheid mixt met hedendaagse wetenschap, dan heb je goud in handen!

Stap 1: scrubben

Een goede voorbereiding is key! Door te scrubben zorg je er immers voor dat je baardharen niet meer “vastgeplakt” zitten aan een laagje dode huidcellen. Zo zal je straks gemakkelijker alles meekrijgen in een vlotte scheerbeweging. Let er wel op dat je scrub past bij je huidconditie. Een te agressieve scrub kan je huid immers meer kwaad doen dan goed! Als je nog op zoek bent naar je perfecte scrub, boek dan eens een gratis huidanalyse! Breng simpelweg je scrub aan op een vochtige huid, even zacht masseren, afspoelen, klaar!

Stap 2: pre shave

Een pre shave is nog niet zo gekend. Maar als je het een keer gebruikt hebt zal je je afvragen hoe je al die jaren zonder kon! Door een pre shave te gebruiken zorg je er immers voor dat je baarharen recht omhoog komen te staan, hierdoor zal het scheren ook weer vlotter verlopen. Bovendien zorgt het product voor een laagje tussen je huid en het scheermes. Daardoor zal het mes vlotter over je huid glijden en minder irritatie uitlokken!

Stap 3: shaving cream

Zet je kant en klare scheerschuim liefst aan de kant! Deze schuimen zijn op basis van natrium (of sodium) lauryl sulfate wat je huid uitdroogt. Gebruik liever een shaving cream die je zelf moet “opschuimen” met een kwast. Tijdens het aanbrengen kijk je in een moeite door ook naar de haargroeirichting van je baard, dit is belangrijk voor de volgende stap!

Stap 4: scheren maar!

In eerste instantie gaan we scheren met de haargroeirichting mee! Wil je hierna nog gladder geschoren zijn? Dan kan je opnieuw je shaving cream aanbrengen en in plaats van met de haargroeirichting mee, diagonaal scheren. Vervolgens kan je ook nog tegen de groeirichting in gaan. Experimenteer hier mee en kijk wat jouw huid aangeeft, niet iedereen kan het immers verdragen om tegen de richting in te gaan. Opteer ook voor een safety razor in plaats van een cartridge met meerdere mesjes. Hoe minder messen je huid tegelijkertijd “aanvallen”, hoe dankbaarder je huid je zal zijn!

Stap 5: after shave

En nee, ik bedoel geen brandende after shave op alcoholbasis! Een goede aftershave helpt je huid immers herstellen en gaat tegelijk een hydraterende en kalmerende werking hebben.

That’s it for today! Uiteraard kan je voor al dat goeds terecht bij mij! Boek gewoon een moment online en kom eens langs!