Wanneer begin ik best met retinol?

Wanneer ik een fellow skincare freak vertel dat ik retinol gebruik sinds mijn 21e, dan krijg ik vaak te horen dat ik daar nog “veel te jong” voor ben. Ik heb door de jaren heen al veel verschillende vormen van vitamine A gebruikt, en ik ben een échte voorstander van deze actieve stof! Ik leg je graag uit waarom.

Retinol doet meer dan “anti aging”

Omdat vitamine A een van de beste actieven is in een anti aging programma, denken mensen vaak dat het enkel voor een mature huid geschikt is. Maar wat de meeste mensen niet weten is dat het ook zéér geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor puistjes. Retinol is een effectieve celcommunicator. Dat wil zeggen dat het de huidfuncties normaliseert en de huidvernieuwing stimuleert. Hierdoor wordt de opbouw van dode huidcellen voorkomen, en blijven je poriën vrij.

Het is nooit te vroeg om ermee te starten

Of toch min of meer. Als het op puistjes aankomt zal retinol waarschijnlijk te sterk zijn voor heel jonge huiden. Maar als het op iets oudere tieners aankomt kan het een echte lifesaver zijn. Uiteraard is het wel belangrijk dat alle adviezen omtrent retinol goed opgevolgd worden.

Als het op anti aging aankomt is preventie àltijd beter (en makkelijker) dan de klok terugdraaien. Vanaf ons 25e levensjaar begint de natuurlijke huidvernieuwing immers al terug te lopen. Dat wil dus zeggen dat alle processen die je huid stevig houden beginnen af te nemen.

Als het je bedoeling is om veroudering zo lang mogelijk tegen te houden, dan is starten met retinol vanaf zeker je 25e aangeraden. Vitamine A, antioxidanten en een goede breedspectrum SPF zijn immers een schitterende start om je huid jong te houden.

Het is nooit te laat om met retinol te starten

Retinol is immers een van de weinige ingrediënten die een klinisch bewezen activiteit hebben tegen de tekenen van veroudering. Zonneschade? Fijne lijntjes en rimpels? Ongelijkmatige huidsteint? Huidreliëf dat niet meer mooi glad is? Maak dan nu van retinol je beste vriend! Je huid zal je dankbaar zijn.

Hoe je start met vitamine A

Veel mensen hebben schrik van retinol omdat ze denken dat hun huid rood gaat worden en gaat schilferen. Maar door je gebruik langzaam op te bouwen zal je hier geen last van ondervinden. Sommige mensen zullen retinol nooit kunnen verdragen, maar de overgrote meerderheid wél!

Gebruik het enkel ’s avonds. Begin het gebruik bij één avond per week, en bouw zo langzaam op naar elke avond. Zorg ook altijd dat je je huid overdag beschermt tegen UV licht met een breedspectrum SPF. Retinol maakt immers je huid gevoeliger voor UV straling.

Start ook altijd met een lage concentratie. Niet denken “hoe straffer hoe beter”! Als je huid de lage dosis gewoon is kan je stapsgewijs omhoog werken tot 1%.

Zin om aan je retinol reis te beginnen? Maak dan een afspraak voor een huidanalyse. Vervolgens matchen we de perfecte vitamine A bij jouw huid! Boek gemakkelijk online!