Vitamine C voor een gezonde huid

Vitamine C is al jaren een welgekend ingrediënt voor iedereen die bezig is met het bekomen en behouden van een gezonde huid. Waarom vraag je je nu af? Omdat het simpelweg werkt (in de juiste vorm en dosering)!

I know, het klinkt niet echt sexy, maar als je hieronder leest waarvoor deze vitamine verantwoordelijk is hoop ik dat je er misschien anders over gaat denken. In de huid is vitamine C namelijk:
– een essentiële bouwsteen om collageen aan te maken
– een krachtige antioxidant
En dit draagt allemaal bij tot:
– een stevige huid
– stevige bloedvaatjes (dus minder kans op couperose)
– verminderd aantal onstekingen
– betere weerstand van de huid
– egalere pigmentverdeling
Kortom, een GEZONDERE huid!

Maar voor je naar de vitamine C supplementen gaat is het belangrijk om te weten dat vitamine C van nature wateroplosbaar is. In mensentaal betekent dit dat je het overgrote merendeel uitgeplast hebt voor het iets voor je huid kan betekenen! Smeren is dus de boodschap!

Waar op letten bij het kiezen van je vitamine C product?
– Vitamine C is heel gevoelig voor licht en lucht, de verpakking MOET dus licht- en luchtdicht zijn, anders ben je na een paar dagen gewoon niets meer op je huid aan het smeren.
– Omdat gewone vitamine C wateroplosbaar is zal het niet diep in de huid doordringen. Een aangepaste versie van de vitamine (Magnesium Ascorbyl Phosphate) is echter vetoplosbaar en kan veel dieper doordringen en dus meer voor je betekenen!
– De dosis moet aangepast zijn aan je huidtype en huidconditie. Omdat vitamine C van nature zuur is kan een te hoge dosis bij een broze huid leiden tot extra roodheid. Maar een te lage dosis gaat natuurlijk ook niet veel doen.

Balance is key! Tijdens een huidanalyse kom jij meer te weten over welke vorm en dosering best bij je past. Boek gemakkelijk online je afspraak!