DIY pompoen beautytips

Geschatte leestijd: 2 minuten

Met Halloween voor de deur leek het me leuk enkele DIY pompoen beautytips te geven. Want zeg nu zelf. Je holt die pompoen uit en maakt een er een jack-o-lantern mee. En wat doe je met de inhoud? Misschien maak je hooguit wat pompoensoep. Maar wist je dat je met de inhoud van een pompoen ook iets voor je huid en haar kan doen?

Een gezonde huid van binnenuit

Zin om eens wat anders te proberen dan je gebruikelijke tussendoortje? Zoek dan niet verder dan de pompoenzaden! Ze zitten bomvol voedingsstoffen en vitaminen. Essentieel dus voor een gezonde huid, haar en nagels! Pompoenzaden bevatten onder andere:

  • Vitamine E welke een krachtige antioxidant is
  • Vitamine A wat normaliserend werkt op je huidcellen
  • Essentiële vetzuren die bijdragen aan een gehydrateerde huid
  • Zinc is een krachtige ontstekingsremmer
  • Biotin en Sulfur wat bijdraagt aan een gezonde haargroei

Bovendien zijn pompoenzaden superlekker en vullen ze de maag ook goed!

Maak van je pompoen een heerlijke bodyscrub beautytip

Mix de puree van de pompoen met suiker en gebruik het als een lichaamsscrub. Deze zachte exfoliatie zal alle dode huidcellen verwijderen. Tegelijk zal het vitaminerijke pompoensap je huid superzacht maken en hydrateren voor een fantastische glow!

Beschadigd haar? Met deze beautytip niet meer pompoen

Misschien heb je je haar wat overbehandeld met de stijltang of haarkleuringen. Met dit haarmasker breng je snel terug wat meer leven in je haar! Mix de puree van de pompoen met yoghurt, olijfolie en honing. Breng het aan in je haar en spoel uit na 20 minuten.

Ideaal dus om jezelf te verwennen of voor een leuke moeder-dochter avond! Ben je niet zo into heel het DIY gebeuren? Kom dan eens langs voor een persoonlijke huidanalyse en ontdek wat jij kan doen om een stralende huid te krijgen. Ik beloof je alvast dat het geen gesmos in de keuken zal inhouden! Boeken kan gemakkelijk online!