4 tekens dat je huid een andere verzorging nodig heeft

Geschatte leestijd: 2 minuten

We zijn allemaal gewoontedieren. Als we eenmaal een verzorgingsroutine hebben gevonden die ons bevalt, dan houden we hier aan vast. ’s Morgens en ’s avonds, dag in dag uit. In sommige gevallen is dat goed en ook exact wat je huid nodig heeft. Uiteindelijk is het belangrijk dat je consequent je huid verzorgt. Maar, soms zijn er ook tekens dat je huid wat anders wil en de sleur wil doorbreken! Bij deze: 4 tekens dat je huid zegt dat ze toe is aan verandering.

Een droge of trekkerige huid

Als je huid normaal naar de vettere kant is, en je nu opmerkt dat je droge plekjes hebt of een trekkerig gevoel, dan kan dit het teken zijn dat je producten momenteel te veel uitdrogen. Als je regelmatig een toner gebruik of een exfoliërend zuur, verminder dan het gebruik hier van en gebruik een product dat je hydratatielevels boost.

Vervallen producten

Net zoals het eten in je koelkast, kan huidverzorging ook vervallen. Kijk eens of je huidverzorging geen datum vermeldt. Ook heb je op elke verpakking het icoontje staan van een geopend potje met hierin bijvoorbeeld 6M, 12M etc. Dit betekent dat het product na opening nog 6 of 12 maanden houdbaar is.

Natuurlijk is het product niet ineens van de ene op de andere dag slecht. Maar als dat potje al bijna dubbel zo lang open is dan origineel bedoeld.. Dan is het toch tijd om het weg te gooien en te vervangen door een nieuw!

Je krijgt opstoten van puistjes

Heb je normaal een eerder droge huid, en merk je nu regelmatig puistjes op? Dan kan het zijn dat je product te rijk is voor je huid. Door een te vette crème te gebruiken plak je als het ware alle dode huidcellen aan je huid vast, en blokkeer je het natuurlijke vernieuwingsproces van je huid. Verstopte poriën zijn dan het logische gevolg.

Het weer is veranderd maar je huidverzorging niet

De zonsterkte, wind, regen, luchtvochtigheid en temperatuur hebben allemaal een effect op je huid. Dat maakt onze job juist zo boeiend! We moeten immers niet enkel rekening houden met jouw wensen en wat je wil bereiken met je huid. We moeten ook letten op alle omgevingsfactoren én hoe jouw huid in elkaar steekt qua gevoeligheid, talgverdeling enzovoort! Daarom veranderen we naar de winter toe dikwijls een beetje onze adviezen. We werken wel nog op hetzelfde, maar op een andere manier!

Heeft jouw huidverzorging een update nodig? Maak dan snel een afspraak voor een gratis huidanalyse via deze link!