Zijn de producten waarmee ik werk natuurlijk?

De laatste tijd krijg ik vaak de vraag of de producten waarmee ik werk natuurlijk zijn. Het antwoord op die vraag is echter niet zo eenvoudig als een simpele ja of nee.

Ik merk dat de meeste mensen met deze vraag eigenlijk het volgende willen weten: of er in de producten alcohol, siliconen, of andere chemische rommel zit. Als dit het concern is, dan heb ik gelukkig meteen het antwoord. Dit zit uiteraard niet in de producten die ik gebruik!

Langs de andere kant zijn de producten ook niet 100% natuurlijk. En dat verklaar ik graag even voor je.

Wat is 100% natuurlijk? Als we bijvoorbeeld goji bessen nemen (die boordevol antioxidanten zitten), we deze pletten en in een crème verwerken. Dan hebben we zogezegd een natuurlijk product.

De fabrikanten van mijn producten echter, halen de antioxidanten uit de gojibes. Vervolgens steken ze deze antioxidanten in een hoge dosering in hun productformule. Op die manier krijgt je huid enkel hetgeen je huid nodig heeft, namelijk de antioxidanten, met de rest van het gojibessensap ben je immers niet zo veel.

Op die manier is er dus een bewerking gebeurd van een natuurlijk product. Maar in de basis, ook al is het product bewerkt, vind ik, dat het dus wél nog steeds natuurlijk is.

Ik ben razend benieuwd of jij er hetzelfde over denkt 🙂