Feiten over de mannenhuid

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een mannenhuid is anders dan een vrouwenhuid. Waarschijnlijk heb je dat al vaak gehoord. Maar met de meerderheid van huidverzorgingsproducten en advies gericht op vrouwen, is het als man lastig om te weten wat je huid nu eigenlijk nodig heeft.

Testosteron maakt de huid anders

Hormonen hebben een mega impact op je huid. Kijk maar naar vrouwen in de menopauze. Als het oestrogeen afbreekt bij een vrouw, en deze vrouw dus in verhouding meer testosteron krijgt, zal haar huid ineens compleet anders worden. Droger maar toch vetter, gevoeliger, soms meer last van onzuiverheden.

Een mannenhuid heeft een leven lang de nadelige effecten van testosteron te verduren. Daarom is het belangrijk dat je producten samenwerken met het testosteron in je huid, om zo de nadelige effecten te compenseren.

De mannenhuid is 24% dikker

En daardoor worden producten minder goed opgenomen. Let er dus op dat je producten werken met een aflevermechanisme waardoor de ingrediënten dieper in de huid worden opgenomen.

Voordeel is wel dat een dikkere huid minder snel rimpels vertoont. Maar als deze eens beginnen komen zijn ze jammer genoeg wel dieper.

De mannenhuid is vetter

Hierdoor zullen mannen sneller glimmen en meer kans hebben op verstopte poriën. Bovendien is de poriestructuur ook grover.

Hierdoor moeten mannenproducten anders geformuleerd worden. Waar producten voor vrouwen meestal water in olie emulsies zijn (dus meer olie dan water om tekort aan vetten te compenseren), moeten mannenproducten olie in water emulsies zijn (dus meer water dan olie).

De mannenhuid is vochtarmer

En dat maakt het lastig. Waar vrouwenproducten gemakkelijk vochtverlies kunnen compenseren door wat vetter te zijn (olie licht bovenop water, waardoor zo vochtverlies tegengegaan wordt), wil geen enkele man rondlopen als een glimmende discobal.

Een mannenhuid is dus énorm gebaat bij ingrediënten als hyaluronzuur. Dit is namelijk een stof die niet vet is en 1000 keer zijn gewicht in vocht kan vasthouden. Zo geef je je huid dus een hydratatieboost zonder te gaan blinken!

De huid van een man is gevoeliger

En dit komt omdat de zuurtegraad van de mannenhuid minder zuur is dan een vrouwenhuid. De zuurtegraad is zeg maar het oorlogsfront van je huid. Hoe zuurder deze is, hoe beter bestand tegen aanvallen van buitenaf.

Naar productformulering toe heeft dit echter ook gevolgen! De zuurtegraad beïnvloedt namelijk ook of een product zijn werk kan doen of niet. Met andere woorden, die wonderlijke pot dagcrème van je vrouw kàn gewoonweg niet zijn werk doen omdat je huid een andere zuurtegraad heeft.

Scheren zorgt voor irritatie

Ook het regelmatige scheren kan voor irritatie zorgen. Daarom is het belangrijk dat je leert scheren op een huidvriendelijke manier. Met gezonde producten en de juiste technieken.

Gelukkig zijn er heel wat producten en oplossingen voor de mannenhuid. Wil jij ontdekken welke voor jou het meest geschikt zijn? Kom dan eens langs voor een behandeling of een gratis huidanalyse. Je kan deze gemakkelijk online boeken!

2 Antwoorden op “Feiten over de mannenhuid”

Reacties zijn gesloten.