Behandelingen voor rosacea

Geschatte leestijd: 2 minuten

Het aantal mensen die last hebben van rosacea stijgt enorm. En omdat we nog altijd niet weten wat de échte oorzaak is, is een definitieve oplossing jammer genoeg niet voor handen. Wél weten we dat bepaalde externe factoren zoals wind, zon en temperatuurschommelingen een trigger zijn. Ook intern zijn er wat dingen die een opstoot kunnen veroorzaken zoals alcohol, spicy eten en hormoonschommelingen.

De zichtbare tekenen van rosacea aanpakken is altijd onze eerste prioriteit. Het zogenaamde flushen kan immers voor veel ongemak zorgen. Maar op langere termijn is het zeker belangrijk dat we ook je triggers ontdekken en deze proberen te voorkomen.

Wat wij voor je kunnen doen

We hebben zeer goede ervaringen met de combinatie van een amandelzuurpeeling met rood led licht. Amandelzuur werkt immers ontstekingsremmend én is goed te verdragen door de gevoelige rosacea huid.

Rood led licht bevordert dan weer huidherstel en boost de immuniteit van je huid. Door je huid sterker te maken zal deze ook beter bestand zijn tegen opstoten van rosacea.

Meestal is een reeks van 4 – 6 behandelingen aangeraden.

Wat jij kan doen

Begin met een huidanalyse te doen, zodat je zeker weet dat je de juiste producten gebruikt. Sommige veel gebruikte ingrediënten in skincare kunnen namelijk rosacea bevorderen.

Vermijd alles wat schuurt! Dus alle scrubs, reinigingsborstels, scrubhandschoenen etc vermijden op je huid!

Hou een voedingsdagboek bij. Op die manier leer je je triggers beter kennen. Alcohol en spicy eten zijn gekende voorbeelden. Maar sommige mensen ervaren ook opstoten na het gebruik van zuivelproducten. De moeite waard dus om te onderzoeken!

En natuurlijk staan we je elke stap van de weg bij! Zin om er samen in te vliegen? Maak dan een afspraak via deze link!