Er zit meer in een crème dan je denkt!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Omdat de meeste reclame enkel babbelt over miraculeuze werkstoffen, zou je bijna vergeten dat je huidverzorging niet enkel actieve stoffen bevat. En zoals er meer in een liedje zit dan je denkt, is dat voor je crèmes niet anders!

Het nut van emulgatoren

Vandaag ga ik je wat meer uitleg geven over emulgatoren. Zonder deze zou je favoriete product immers een geschifte massa met brokjes zijn. Dat wil je natuurlijk niet op je gezicht smeren. Gelukkig zorgen emulgatoren er voor dat de ingrediënten met elkaar mengen en mooi onder elkaar gemixt blijven.

Maar dat is niet alles

Het vorige stuk was simpel denk ik. Maar skincareland zou skincareland niet zijn als er onder het oppervlak niet nog heel wat addertjes onder het gras zouden zitten. Emulgatoren heb je immers in ontzettend veel vormen! En niet elke emulgator heeft het beste met je voor. Zo kunnen sommige (goedkope) emulgatoren namelijk je natuurlijke huidbarrière aantasten. Op die manier creëert het product een soort van afhankelijkheid. Want als je eigen beschermende film (die vocht vast houdt in je huid) beschadigt raakt, dan moet je gaan smeren om dit te compenseren. Zo zit je voor je het goed en wel door hebt vast in een vicieuze cirkel!

Gelukkig zijn niet alle emulgatoren slecht

Gelukkig zijn er ook heel wat emulgatoren die buitengewoon goed matchen met je huid. En die buiten hun primaire doel, zelfs nog je huid ondersteunen in het vasthouden van vocht! Enige nadeel? Deze zijn duurder voor de fabrikant om te gebruiken, en dit weerspiegelt zich uiteraard in de productprijs.

Conclusie

De goedkoopste producten op de markt kunnen quasi niet de beste ingrediënten bevatten. Maar dat wil niet zeggen dat de allerduurste deze automatisch wél bevatten. Kies daarom voor een in between approach en laat je adviseren. Tijdens een gratis huidanalyse kom jij erachter welke producten het beste bij jouw huid passen. Je kan deze gemakkelijk online boeken!