Gelaatsmassage: de sleutel naar anti aging?

ICON_PLACEHOLDEREstimated reading time: 3 minutes

Een lichaamsmassage kan de perfecte manier zijn om te ontstressen. Maar wist je dat een gezichtsmassage (die je ook zelf kan toepassen thuis) een anti aging techniek is die je gaat willen integreren in je huidverzorging?

Hier is trouwens een studie rond uitgevoerd door de Northwestern University in Illinois. De deelnemers die hun gezichtsspieren trainden gedurende 30 minuten zagen er hierna 3 jaar jonger uit!

Ik ben er stevig (see what I did here?) van overtuigd dat gezichtsmassages anti aging voordelen heeft. Bovendien verlicht het druk van de sinussen, stimuleert het de lymfedrainage en vermindert het vochtophopingen. Bij deze dus een stappenplan naar at home gelaatsmassages!

De mindful relaxing facial massage door Dr Katerina Steventon

Opwarming:

Plaats je handen tegen elkaar als in een gebed. Sluit je ogen en vertraag je ademhaling. Adem 3 keer diep in en uit. Probeer alle stress van de afgelopen dag achter je te laten. Focus tijdens de massage op de plaatsen waar de vingertoppen je huid raken. Warm je handpalmen op door ze zachtjes tegen elkaar te wrijven. Breng vervolgens een anti aging olie aan op je gelaat. (Mijn tip: Gen’X oil voor anti aging of White oil voor een egale teint, terug te vinden in de webshop)

Kalmeren:

Druk met je duimen op de drukpunten aan de binnenkant van je ogen, vlak onder je wenkbrauwen (je voelt hier precies een soort kuiltje zitten). Plaats ondertussen je wijsvinger aan je haargrens boven je duimen, en druk zachtjes met de duimen en wijsvingers. Glijd met allebei je wijsvingers naar beneden tot de bovenkant van je wenkbrauwen. Probeer ondertussen elke centimeter van je voorhoofd te voelen. Eindig met een lichte pits in je wenkbrauwen. Herhaal deze beweging 3x.

Spanning loslaten:

Met je duimen vanonder, en je wijs- en middelvinger aan de bovenkant, maak je de vorm van je wenkbrauwen na. Je eindigt aan de slapen. Herhaal deze beweging ook weer 3x.

Ontspan je ogen:

Maak kommetjes met je handpalmen over je ogen terwijl je langzaam ademt. Laat het kommetje los en glij met je vingertoppen die op je voorhoofd staan, naar je slapen. Herhaal dit 3x.

Lymfedrainage 1

Druk de handpalmen tegen elkaar en adem diep in en uit. Plaats ze nu langs elke kant van je neus met de palmen rustend op je kin en je vingertoppen aan de binnen ooghoeken. Glij nu met je handen in de richting van je oren en volg de richting die je jukbeen aangeeft. Probeer bewust te zijn van elke centimeter van je gelaat. Herhaal ook weer 3x.

Lymfedrainage 2

Maak een V met je wijs- en middelvinger. Plaats je vingers op je kin, middelvinger boven, wijsvinger onder. Beweeg nu je vinger weer in de richting van je oren. Herhaal 3x.

Tot slot, plaats je handen weer tegen elkaar en adem diep en traag om te ontspannen.

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Uiteraard kunnen wij je dan helpen met een ontspannende gelaatsverzorging!