Gezonde vetten voor een gezonde huid!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Kunnen gezonde vetten bijdragen aan een gezonde huid? Veel mensen worden zich meer bewust van hun eetpatroon en levensstijl. Natuurlijk is dit super! Gezonde voeding zorgt immers niet enkel voor een gezond lichaam. Het kan ook mirakels verrichten voor je huid!

Maar helaas zie ik ook nog dikwijls de trend passeren om “vetvrij” of “mager” te eten. Op het eerste zicht lijkt dat een gezonde keuze. Maar dat is niet noodzakelijk het geval. Natuurlijk volgt nu geen pleidooi over de gezonde eigenschappen van donuts (hoewel dat leuk zou zijn). Het hangt immers volledig af van het soort vet dat je eet!

Essentiële vetzuren worden vaak gezonde vetten genoemd. Ons lichaam kan ze immers niet zelf aanmaken. We krijgen deze dus enkel binnen via onze voeding of supplementen. Deze gezonde vetten vinden we jammer genoeg niet terug in fastfood!

Hoe dragen gezonde vetten bij aan een gezonde huid?

Essentiële vetzuren dragen bij aan de vorming van je hydrolipidefilm. Dit is het laagje dat je huid van nature beschermt tegen vochtverlies. Zo houden ze je huid dus zacht, glad en gehydrateerd. Daarom zullen de fijne lijntjes die ontstaan door vochttekort ook dramatisch verminderen! Je denkt nu misschien dat wat olie op je huid smeren ook wel voldoende zal zijn. Helaas moet ik je teleurstellen. Net zoals een auto moet onze huid ook langs binnen gesmeerd zijn om vlot te blijven rijden.

Naar welke soorten essentiële vetzuren moet ik op zoek?

Je moet vooral op zoek gaan naar extra omega 3. Ons traditioneel westerse dieet voorziet immers in meer dan voldoende omega 6. Omega 3 voedt immers het meest de huid, en zorgt dus voor die mooie glow!

Waarin vind ik deze gezonde vetten?

Omega 3 vind je vooral terug in vette vis zoals zal en makreel. Maar ook sojabonen en lijnzaad zijn goede bronnen van deze gezonde vetten.

Geen zin om meteen heel je eetpatroon om te gooien maar wil je wel de benefits voor je huid? Dan hebben we vast een geschikt supplement voor je! Boek een gratis intake met huidanalyse en leer ineens alles wat je kan doen om jouw huid stralend te houden!