Lactaatzuur: Cleopatra’s beautygeheim!

Cleopatra is een naam die ergens tot de verbeelding spreekt. En je hebt ongetwijfeld al gehoord van haar beautygeheim, namelijk baden in ezelinnenmelk. Maar voor je naar het plaatselijke ponykamp loopt op zoek naar dit goedje.. Wat is het juist wat in deze melk zit wat zo goed is voor je huid? Het antwoord is: lactaatzuur! Lactaatzuur is lid van de familie AHA’s (alfa hydroxy zuren). Hoewel het niet zo bekend is als bijvoorbeeld glycolzuur, heeft het toch veel toepassingen en voordelen!

Het heeft vele voordelen voor je huid

Zoals bij de meeste zuren, heeft lactaatzuur exfoliërende en gladmakende eigenschappen. Hierdoor is het geweldig in behandelingen tegen puistjes, maar ook voor anti ageing. Het helpt in het behandelen van fijne lijntjes, een ongelijkmatige huidskleur en puistjes. Zelfs als je een gevoelige huid hebt kan je voordeel hebben met peelings op basis van dit zuur.

Het is een zachte AHA

De meeste AHA’s zijn redelijk heavy, waardoor ze niet voor iedereen geschikt zijn. Lactaatzuur is daarentegen veel zachter, en dus voor meer mensen een optie. Het stript immers de huid niet weg en helpt zelfs in het hydrateren van de huid. Op deze manier wordt ook de aanmaak van ceramides gestimuleerd, welke belangrijk zijn voor de barrière functie van de huid!

Lactaatzuur wordt gewonnen uit zure melk

Klinkt waarschijnlijk wat vies, maar de resultaten zijn het waard! Soms wordt lactaatzuur ook gewonnen uit bepaald fruit, groenten of planten.

Geschikt voor veel, maar niet voor iedereen

Helaas kan deze AHA niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap of borstvoeding. En zoals met alle zuren kan het ook de gevoeligheid van de huid voor zonlicht verhogen. Dagelijks gebruik van een breedspectrum SPF is dus belangrijk! Als je heel gevoelig bent voor zonlicht is het best dat je geen zuren gebruikt de week voor een ski- of zonnevakantie.

Lactaatzuur is niet enkel voor het gezicht

We kunnen het ook perfect toepassen op bijvoorbeeld de handen! Deze tonen immers ook vaak iemands echte leeftijd! Een lactaatpeeling op je handen zal bijdragen aan betere hydratatie, minder pigmentvlekjes, en een jonger uitziende huid!

Heb je wat meer advies nodig over hoe lactaatzuur jouw huid kan helpen? Maak dan online een afspraak voor een huidanalyse en ontdek het allemaal!