Hoe de menopauze je huid verandert

Estimated reading time: 2 minutes

De menopauze heeft zijn gevolgen voor je huid. En helaas is dit een onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Gelukkig kunnen we er ook wat aan doen!

De impact van de menopauze op je huid

De verminderde aanmaak van oestrogeen draagt bij aan volgende zaken:

  • De epidermis wordt dunner
  • Hierdoor wordt de huid gevoeliger en droger
  • De huid verslapt
  • Valere teint
  • Meer rimpels

Een klinische studie heeft trouwens aangetoond dat ongeveer 30% van het collageen in de huid verloren gaat tijdens de eerste 5 jaar van de menopauze. In deze periode veroudert een vrouw dus sneller dan in eender welke andere periode van haar leven.

Behandelingen die helpen

Met onze huidverbeterende behandelingen kunnen we gelukkig heel wat symptomen aanpakken! Zo kunnen we dankzij radiofrequentie de huid weer steviger maken. Met collageen inductie therapie kunnen we dan weer mooi op de rimpels werken.

Natuurlijk is het van belang dat we de juiste behandeling voor jouw huid doen op de juiste moment. Geen enkele huid is hetzelfde, ook een huid in de menopauze niet. In deze blog heb ik bovendien al eens uitgeschreven hoe een behandelplan eruit kan zien.

Huidverzorgingsproducten die helpen

Met behandelingen kunnen we onze focus leggen op het bestrijden van de symptomen. Maar natuurlijk kunnen we hier niet de oorzaak mee weg nemen: namelijk oestrogeenverlies.

Gelukkig is er sinds kort voor elke huid in de menopauze een nieuw mirakelingrediënt: Genisteïne! Genisteïne is een plantaardig sojaderivaat dat oestrogeenverlies in de huid kan compenseren. Hét perfecte ingrediënt dus om in je dagelijkse routine toe te voegen!

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies? En ben je klaar om die vervelende symptomen van de menopauze aan te pakken? Boek dan gemakkelijk online een gratis intakegesprek met huidanalyse!