Bescherm je huid tegen pollutie!

In een ideale wereld beschermen we onze huid elke dag met een SPF ’s morgens, en brengen we deze op de 2 uur opnieuw aan. We weten immers dat het belangrijk is om onze huid te beschermen tegen UV straling. Maar waar je misschien nog niet aan hebt gedacht, zijn de schadelijke gevolgen van pollutie voor je huid.

Fijn stof, rook, smog en uitlaatgassen bevatten allemaal schadelijke en irriterende stoffen voor je huid. Natuurlijk zijn stadsmensen hier vooral vatbaar voor, maar uiteindelijk komen we hier toch allemaal mee in contact. En een continue blootstelling hieraan heeft minder leuke gevolgen voor je huid.

Pollutie zorgt er immers voor dat de huid meer talg gaat maken, droogt de huid uit, vermindert het aantal antioxidanten in de huid, en verzwakt de natuurlijke huidbarrière. Pollutie zorgt namelijk voor de vorming van vrije radicalen, en deze tasten op termijn je huid aan.

Vrije radicalen zijn echter niet enkel te vinden in pollutie, maar ook in infraroodstraling en HEV blauw licht afkomstig van je laptop en smartphone schermen. Maar gelukkig evolueert niet enkel het moderne leven snel, skincare technologie gelukkig ook!

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn in feite instabiele moleculen die een electron missen. Omdat alles in de natuur stabiel wil zijn, steelt een vrije radicaal bijgevolg een electron van een molecuul in je huid. Nu is deze molecuul op zijn beurt een vrije radicaal geworden etc.. Uiteindelijk draagt dit proces bij tot DNA schade en een versneld verouderingsproces.

Hoe voorkom ik schade door vrije radicalen?

Antioxidanten spelen hierbij een sleutelrol! Zij geven namelijk electronen aan de vrije radicalen die je huid in dringen, waardoor je huideigen moleculen gespaard blijven en DNA schade vermeden wordt!

Wat zijn antioxidanten?

Er zijn ontzettend veel soorten antioxidanten die elk nog eens specifieke andere voordelen kunnen geven voor je huid, zoals:

  • Bescherming tegen pollutie
  • De huid verstevigen
  • De teint egaliseren
  • De huid gladder maken
  • Veroudering afremmen

Zoals steeds is er weer geen “one size fits all” formule in dit verhaal. Omdat er zoveel soorten antioxidanten zijn, met elk hun eigen specifieke kenmerken, is het belangrijk om jouw huid eerst voldoende te begrijpen. Op deze manier kunnen we inschatten welke antioxidanten voor jouw huid het meeste geschikt zijn! Benieuwd? Maak dan gemakkelijk online een afspraak!