5 verrassende manieren waarop jij je huid veroudert

Estimated reading time: 2 minutes

De meesten onder ons zullen zich wel bewust zijn dat vooral UV de huid vroegtijdig veroudert. We vermijden de zonnebank en smeren ons in in de zon. Maar de zon(nebank) is niet de enige oorzaak. Hier zijn enkele meer verrassende manieren waarop jij je huid sneller veroudert.

Je overpeelt je huid

Peelen is tegenwoordig meer dan ooit het sleutelwoord. Maar de huid té veel peelen stript de huid van haar natuurlijke huidbarrière. Hierdoor wordt ze gevoeliger én vatbaarder voor schade van buitenaf. Gebruik daarom enkel peelings wanneer ze je geadviseerd zijn.

Je gebruikt geen zonnecrème als je binnen bent

Ok, je beschermt je huid als je buiten bent en de zon fel schijnt. Maar het UVA licht, het licht dat voor veroudering zorgt, is zomer en winter aanwezig. Bovendien dringt het door glas. Dus of je nu buiten of binnen bent, je bent er aan blootgesteld als het licht is buiten. Zorg ervoor dat een goede breedspectrum SPF daarom een onderdeel is van je dagelijkse routine!

Je wast ’s morgens enkel met water

Dus die dubbele reiniging waar we het laatst over hadden heb je al geïmplementeerd. Dus even wat fris water door je gelaat ’s morgens zal wel voldoende zijn denk je. Helaas. ’s Morgens dien je ook met een schone lei te beginnen. Goed reinigen met je gezichtsreiniger dus! Op deze manier zullen je dagcrèmes veel effectiever werken.

Je eet te veel suiker

We associëren suiker en snoep vaak als triggers voor puistjes. Maar ze zijn ook een belangrijke factor in huidveroudering. Want de glucose uit suiker veroorzaakt glycatie in de huid. Glycatie is een proces dat collageen en elastine afbreekt. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid zorgen. Dus vroegtijdige afbraak van deze stofjes zorgt voor vroegtijdige veroudering.

Je drinkt niet voldoende water

Door meer water te drinken zal je snel verbetering zien in je huid. Water zorgt er immers voor dat alles zacht en gehydrateerd blijft. Bovendien is het ook essentieel voor die mooie glow die automatisch jaren van je huid weg tovert.

Wil jij meer informatie over wat jij persoonlijk nog meer kan doen tegen huidveroudering? Boek dan online een afspraak voor een gratis intake met huidanalyse!