Hoelang duurt het voor ik resultaat zie?

Geschatte leestijd: 5 minuten

Van alle vragen die ik krijg, staat “hoelang duurt het voor ik resultaat zie?” toch wel op nummer 1. Hoe eenvoudig de vraag ook is, het antwoord is dat alvast niet. Afhankelijk van je doelstelling, merk je namelijk verschil aan je huid ergens tussen de 5 minuten en de 3 maanden. Benieuwd welke termijn voor jouw skingoals realistisch is? Lees dan zeker verder!

Droogtelijntjes: 5 minuten

Droogtelijntjes ontstaan door vochttekort in je huid. Dit vochttekort kan echter verschillende oorzaken hebben. Hierbij is het belangrijk om te weten dat vocht langs binnenuit aangevoerd wordt naar de huid en vervolgens verdampt. Je kan nooit water van buiten naar binnen duwen, anders zou je immers opzwellen onder de douche! Een tekort aan water in de huid ontstaat dus als het water sneller verdampt dan dat het aangevoerd wordt. Dit kan komen door een effectief tekort aan water, maar ook door een tekort aan vetstoffen die het waterverlies vertragen (olie ligt bovenop water, remember). Als we eenmaal de oorzaak gevonden hebben is het enkel nog een kwestie van de juiste crème te gaan smeren en voldoende te drinken. Vochttekort is simpel en snel te behandelen dus!

Een futloze huid zonder glow: 5 – 10 minuten

Glowing skin is nog zo’n snel te bereiken skingoal. De wetenschap is ook hier heel simpel: hoe beter je huid het licht reflecteert, hoe mooier de glow. Dode huidcellen absorberen echter het licht in plaats van te reflecteren, peelen is hier dus het sleutelwoord! De juiste peeling voor je huid kan dus in no time wonderen verrichten, maar ook rampen veroorzaken. Overpeelen is immers een kleine epidemie aan het worden die ik vaker en vaker zie. En omdat je niet een glowing skin wilt hebben vol roodheden en gevoeligheden, raad ik je toch aan om hiervoor persoonlijk advies in te winnen. Peelings komen in heel veel vormen en maten. Denk dan aan: glycolzuur, gluconolactone, salicylzuur, lactaatzuur, amandalzuur, kojic acid, enzymes, scrubs,… In deze eindeloze lijst zit vast en zeker wat voor jou tussen. Alle ingrediënten uitleggen met hun voor- en nadelen zou ons echter heel ver brengen. Misschien wel een idee voor een boek!

Gerstekorrels en mee-eters: 60 minuten

Niets zo vervelend als gerstekorrels en zwarte puntjes! Gelukkig kunnen deze snel en gemakkelijk verwijderd worden tijdens een gelaatsverzorging. Zelf aan prullen is minder aangeraden aangezien je het risico loopt op huidschade en littekens als je niet de juiste extractietechniek toepast. Uiteraard is het hier belangrijk dat je na de behandeling met de juiste homecare er ook voor zorgt dat ze niet terugkomen. Wat die juiste homecare exact is? Dat hangt van ontzettend veel factoren af. De ene huid is de andere niet, remember 😉

Gevoelige huid: 3 – 6 weken

Een gevoelige huid is in feite een huid met een aangetaste hydrolipidefilm. Het nut van die hydrolipidefilm is om vreemde stoffen buiten te houden, en vocht vast te houden in de huid. Als we eenmaal de oorzaak gevonden hebben van de aangetaste hydrolipidefilm, kunnen we deze oorzaak elimineren en ons focussen op het repareren van deze beschermingslaag. Afhankelijk van de celvernieuwing duurt dit proces ergens tussen de 3 en de 6 weken!

Pigmentvlekken: minimum 30 dagen

De oorzaak van pigmentvlekken situeert zich dieper in de huid. Daarom duurt het dus ook langer voor je de eerste resultaten ziet. Beneden in de opperhuid zitten de zogenaamde melanocyten (pigmentcellen). Deze maken melanine (pigment) aan dat zich bindt met de keratinocyten (de huidcellen die zichzelf grosso modo om de 30 dagen vernieuwen). Om pigment te behandelen moeten we op zo veel mogelijk zaken tegelijk werken: prikkels door UV licht voorkomen, de pigmentcel rustiger maken, de overdracht van pigment naar de huidcellen afremmen, én het pigment wat toch overgedragen is ophelderen. Omdat het 30 dagen duurt voor de huidcellen waarin het overmatig pigment zit zich volledig vernieuwd hebben, moet je dus minstens 30 dagen geduld hebben om de eerste resultaten te zien.

Anti aging: 30 minuten tot 3 maanden

Als je last hebt van rimpels en/of een verslapte huid, dan wil je uiteraard een quick fix. En die quick fixes bestaan heel zeker! Helaas werken ze niet langdurig, maar wel lang genoeg om helemaal te schitteren met een speciale gelegenheid. Als je resultaat wil op langere termijn dan is het essentieel dat we je fibroblasten stimuleren. Dit zijn namelijk je huidcellen die collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaken. Na stimulerende behandelingen heeft je huid de tijd nodig om deze nieuwe weefsels aan te maken, en vervolgens moet het nieuwe collageen nog door een maturisatieproces wat tot zo’n 3 maanden duurt. Of je nu op zoek bent naar die quick fix, of naar lange termijn resultaat, met een aangepaste behandeling kunnen we je zeker helpen!

Puistjes: minimum 3 maanden

Puistjes komen in veel vormen en maten, en kunnen ook ontzettend veel oorzaken hebben. Hormonen die door het lichaam razen, dode huidcellen die de poriewand blokkeren, woekering van de acnébacterie, hyperactiviteit van de talgklieren,… Helaas is hier allemaal geen quick fix voor als je op een gezonde manier je huid in balans wil brengen. Uiteraard kan je je huid zo gaan uitdrogen waardoor de puistjes in no time verdwijnen, maar het ene huidprobleem inruilen voor een ander is eigenlijk geen vooruitgang. Enkel een multidisciplinair plan op maat dat zowel gericht is op behandelingen, verzorging en voeding tegelijk kan voor langdurige, en vooral gezonde verbetering zorgen.

Zin om samen werk te maken van je skingoals? Maak dan een afspraak voor een gratis intake met huidanalyse! Je kan deze gemakkelijk online boeken!