Moet je stoppen met retinol in de zomer?

Retinol is de beste vriend van je huid. Maar nu de zomer eraan komt en je gehoord hebt dat retinol je zongevoeligheid verhoogt, denk je er misschien aan om even te stoppen? Maar iets houdt je tegen. Je hebt je retinol gebruik langzaam opgebouwd om je huid te laten wennen. En je begint de resultaten te zien. Maar wat nu gedaan?

Wat is retinol

Retinol is een vorm van vitamine A en eigenlijk onmisbaar in quasi elke huidverzorgingsroutine. Het helpt bij het verminderen van lijntjes en rimpels, verbetert de huidkleur, verstevigt de huid én beschermt tegen omgevingfactoren. Als je nieuw bent in het retinol verhaal is het misschien interessant om ook deze en deze blog te lezen! Nog steeds niet zeker waar te beginnen? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk adviesmoment!

Stoppen met vitamine A retinol zomer

Het klopt dat retinol je zongevoeligheid verhoogt. Maar dat kunnen we gemakkelijk counteren door consequent het magische 3 letter woord te gebruiken: SPF!

Ik weet dat ik klink als een plaat die blijft hangen, maar SPF SPF SPF! Je kent de regel ondertussen: élke dag! Tijdens de zomermaanden is het wel belangrijk dat je er op let dat je deze zeker om de 2u opnieuw aanbrengt als je in de directe zon bent! Twijfel je eraan of je dit gaat doen? Dan stop je inderdaad best en bouw je na de zomer inderdaad terug op. Ben je hier echt wel consequent in (like you should)? Dan is er totaal geen reden om je retinol aan de kant te schuiven. Uiteindelijk zijn er ook landen waar het quasi altijd zomer is, en daar wordt het ook gebruikt!