Een hydraterende crème kan je huid slechter maken!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit komt misschien als een verrassing, maar de meeste hydraterende crèmes geven je huid in feite geen vocht. Meestal werken ze op een andere manier.

3 soorten ingrediënten

De zogenaamde werkstoffen van een hydraterende crème vallen in een van deze drie categorieën:
– Occlusieven: leggen een film over de huid waardoor vocht niet uit de huid kan verdampen,
– Verzachtende middelen: herstellen beschadigde huidcellen,
– Bevochtigingsmiddelen: verhogen het vochtgehalte in de huid, hyaluronzuur is hier waarschijnlijk het meest gekende voorbeeld van.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat een crème een bepaalde mix bevat van alle drie! Maar om te bepalen waar jouw huid nu het meest mee gebaat is, is het belangrijk om eerst de oorzaak vast te stellen van het vochttekort in je huid!

Welke huid wordt blij van wat?

Bepaalde huidcondities zoals eczeem en psoriasis kunnen baat hebben bij een occlusieve crème die helpt bij het beschermen van de beschadigde huidcellen. Dat terwijl een huid die gevoelig is voor puistjes hier net meer puistjes van zal krijgen. Deze huiden hebben weer meer baat bij een product dat de hydrolipidefilm helpt herstellen na het gebruik van sterke producten.

Een belangrijke misvatting is ook dat een droge of rijpe huid gebaat is met dikke, rijke crèmes. In feite is zelfs het tegenovergestelde waar. Een mature huid is meer gebaat met een product op basis van retinol omdat dit helpt in het versnellen van de huidvernieuwing. Hierdoor zal de huid gladder, steviger en dikker worden. Een dikke crème gebruiken heeft helaas het tegenovergestelde effect. Het plakt als het ware alle dode huidcellen vast aan de huid, waardoor de huidvernieuwing afgeremd wordt.

Veel huidcondities worden dus in de hand gewerkt door verkeerd product gebruik. En we weten als geen ander dat het juiste product vinden niet gemakkelijk is! Alles begint namelijk bij het begrijpen van wat jouw huid nodig heeft. Daarom bieden we een gratis huidanalyse aan! Boeken kan via deze link.