Beardwash vs shampoo: wat is het verschil?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Voor je geld investeert in een beardwash, wil je waarschijnlijk weten wat nu eigenlijk het verschil is met een gewone shampoo. Groot gelijk heb je! Tegenwoordig zijn er immers tal van producten die een oplossing bieden voor een “probleem” dat we 10 jaar geleden niet eens kenden. Maar zonder verder rond de pot te draaien, in dit artikel vertel ik je graag alle redenen waarom je die beardwash toch écht wel nodig hebt als je een sexy baard wilt bekomen!

Je hebt geen mond op je hoofd staan

En daarmee heb ik eigenlijk alles gezegd wat je moet weten. Je baard wordt veel meer blootgesteld aan bacteriën en kleine voedselrestjes die zich kunnen ophopen. Daarom heeft een beardcleanser een grondiger reinigend effect.

Een beardwash pakt problemen ter hoogte van de baardstreek aan

Veel mannen met een baard hebben last van droogte, jeuk of schilfers ter hoogte van de baardstreek. Daarom bevat een baardreiniger idealiter meer herstellende werkstoffen om de huidbarrière te verbeteren en zo ongemakken in de baardzone te verminderen.

Gemaakt voor dagelijks gebruik

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat als je je haren te vaak wast, dat deze vetter worden. Dat komt omdat te veel reinigen eigenlijk een stimulerend effect heeft op je talgklieren waardoor deze meer talg gaan aanmaken. Zeker niet iets wat je wil hebben op je gezicht! Let er daarom op dat je een beardwash koopt zonder sulfaten, aangezien deze de huid uitdrogen. Op die manier ben je er zeker van dat je een schone baard hebt, die bovendien zacht en gezond is, maar niet plakkerig!

Onze tip? Deze beardwash van MEN3 verwijdert onzuiverheden, oliën en vuil in de baard en gelaat. Je hebt dus maar 1 product nodig om zowel je gezicht als je baard te reinigen. Bovendien zorgt een breed spectrum aan voedende en herstellende ingrediënten ervoor dat je huid en baard er geconditioneerd worden en er gezond en veerkrachtig uitzien!

beardwash
beardwash

Wil je liever eerst zeker weten dat dit het meest geschikte product is voor jouw huid? Kom dan eens langs voor een gratis huidanalyse. Je kan deze gemakkelijk boeken via deze link!