De voordelen van LED licht voor je huid!

Een product of behandeling met succesvolle resultaten bij alle huidtypes? Hoe klinkt dit? Onmogelijk? Nu niet meer! LED therapie is een bewezen effectieve behandeling voor verschillende huidcondities zoals: acné, pigmentatie, roodheid en rosacea, terwijl het ook uitstekende anti-ageing voordelen heeft!

Elk LED lichtje heeft een specifieke golflengte om zo bepaalde processen in de huid te stimuleren. Hieronder hoe elk kleurtje specifieke huidaandoeningen behandelt.

Rood LED licht

Rood licht werkt als een antirimpel en huidverjongingsbehandeling. Het licht heeft een lange golflengte en activeert celvernieuwing en stimuleert de fibroblasten in de aanmaak van collageen en elastine. Op deze manier helpt het bij het verminderen van lijntjes en rimpels en vertraagt het de huidveroudering.

Blauw licht

Blauw LED licht werkt als een krachtige anti-acné behandeling indien er sprake is van bacteriële acné (om dit zeker te weten is een huidscan aan te raden). Het licht zorgt voor de aanmaak van ROS (reactive oxygen species) die de Propionibacterium Acnes vernietigen.

Paars LED licht

De combinatie van rood en blauw licht zorgt voor paars licht. Dit helpt bij het elimineren van afvalstoffen, vermindert inflammatie, verbetert genezingsprocessen en stimuleert de bloedtoevoer. Hierdoor is paars LED licht enorm aangeraden na agressieve en invasieve behandelingen (zoals bijvoorbeeld diepe peelings en lasers). Ook helpt het bij het verminderen van rode vlekjes die achtergebleven zijn na puistjes.

Geel licht

Geel LED licht stimuleert het lymfesysteem, verbetert de aanvoer van zuurstof naar de huidcellen en versterkt het immuunsysteem van de huid. Hierdoor helpt het met het verminderen van couperose en irritaties en zorgt het voor een stralender uitziende huid.

Groen LED licht

Groen licht helpt bij het controleren van hyperpigmentatie. Het licht werkt in op de melanocyten (de fabriekjes die pigment maken in je huid) en vermindert de aanmaak van teveel pigment. 

MAAR: Hoe geweldig het ook klinkt, LED licht is geen toverstokje dat je huid in 1-2-3 gaat verbeteren. Maar na enkele behandelingen en als onderdeel van een groter behandelprogramma kunnen er geweldige resultaten mee behaald worden! Heb je zin om er in te vliegen? Boek dan gemakkelijk online je afspraak!