De sleutel tegen huidveroudering: retinol en zonnecrème

Geschatte leestijd: 2 minuten

Laatst zag ik een BBC One documentaire genaamd “The truth about looking good”. In deze docu besprak men de werking van de huid, verschillende crèmes én de wetenschappelijke onderbouwing hier van.

De conclusie kwam gelukkig niet als een verrassing. De presentatrice vatte alles als volgt samen: “Als je op zoek bent naar iets dat werkt, rimpels en veroudering tegelijk aanpakt, kies dan voor zonnecrème en retinol.”

Zonnecrème

We weten ondertussen allemaal hoe belangrijk zonnecrème is om ons te beschermen tegen schadelijke UV stralen. Wat me wel verraste is dat in de documentaire zonblootstelling bestempeld werd als schadelijker voor de huid dan roken en luchtvervuiling. Zo zei professor Chris Griffiths zelfs dat 3/4 van de rimpels veroorzaakt worden door zonneschade!

Dus.. Als je schuldig bent aan enkel zonnecrème gebruiken wanneer je in de zon ligt aan het zwembad. Dan moet je dat veranderen, snel!

Retinol

Retinol is een vorm van vitamine A. Dit ingrediënt is een topper in het behandelen en voorkomen van veroudering. Het vermindert immers fijne lijntjes en rimpels, verbetert de huidskleur, stevigheid en beschermt tegen schadelijke omgevingsfactoren.

In de documentaire haalde Dr Mahto een Amerikaans onderzoek aan waarbij de deelnemers gedurende 4 weken een crème gebruikten met 0,1% retinol. Er werd een klinische verbetering vastgesteld in lijntjes, rimpels en pigmentatie. Dus, als het goed genoeg is voor dermatologen, dan is het zeker goed genoeg voor ons!

Met retinol is het wel belangrijk om je gebruik langzaam op te bouwen. Daarom heb ik een tijdjes geleden ook deze blog geschreven: retinol, een beginnersgids.

Conclusie

Retinol en zonnecrème zijn een topduo in het voorkomen en behandelen van huidveroudering. Maar wat retinol betreft moet je zeker beginnen met een dosis die past bij jouw huidconditie. En ook zonnecrème kan een pain in the ass zijn. Heb jij bijvoorbeeld nog geen product gevonden dat aangenaam is in gebruik, niet blinkt en niet vettig is? Dan help ik je uiteraard graag tijdens een persoonlijk adviesmoment. Heel gemakkelijk online te boeken!

3 Antwoorden op “De sleutel tegen huidveroudering: retinol en zonnecrème”

Reacties zijn gesloten.