Bad skin day? Zo vermijd je deze!

Estimated reading time: 2 minutes

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: een bad skin day. Je wordt wakker, kijkt in de spiegel, en je wéét gewoon dat je huid vandaag niet op zijn best zal zijn. Jouw huidverzorging doet niet zijn gebruikelijke magic. Zelfs je favoriete foundation trekt op niets. En die stralende huid lijkt een ghost of Christmas past.

Natuurlijk zorgt een uitgekiende huidverzorgingsroutine voor een huid in topconditie. Maar soms gebeurt het toch, schijnbaar uit het niets. Maar is het wel zo plots? Hier zijn enkele dagelijkse foutjes die aan de basis kunnen liggen van een bad skin day!

Je doet geen dubbele reiniging

Na een hectische dag is er geen beter gevoel dan de dag van je af wassen. En natuurlijk heb je hiervoor een geschikte reiniger. Maar, ook al lijkt je huid proper, toch zitten er vaak nog restjes make-up, zonnefilter of pollutie ìn je poriën. Hierdoor raken ze verstopt en krijg je een puistje. Vermijd dat je wakker wordt met onverwacht gezelschap op je gezicht. Doe gewoon een dubbele reiniging om er zeker van te zijn dat alles proper is!

Je drinkt niet voldoende

Voor sommigen lijkt het een onmogelijke opgave. Maar voldoende water drinken is écht belangrijk voor je lichaam én huid. Ook al voel je het niet meteen, als je te weinig drinkt raakt je lichaam gedeshydrateerd. En als je lichaam extra vocht nodig heeft, dan neemt het dit eerst van de plaatsen waar dit het minst noodzakelijk is. Raad eens welke plaats dit is? Juist! Je huid! Zonder water begint je huid er futloos uit te zien. Bovendien lijken lijntjes en rimpels meer aanwezig. Dus! Hou een fles water bij de hand en drink er van doorheen de dag!

Je slaapt niet voldoende bad skin day

Met een drukke agenda (of serieuze Netflix verslaving) is het soms lastig om aan voldoende slaap te geraken. Maar die aanbevolen 8 uur slaap is er om een reden. Het is belangrijk dat ons lichaam voldoende rust gunnen zodat ons lichaam (inclusief huid) zich kan herstellen. Ze noemen het niet voor niets een schoonheidsslaapje!

Natuurlijk verzorg je je huid ook best met een routine die geschikt is voor jou. Maar deze dagelijkse tips verminderen je risico op bad skin days enorm! Benieuwd om te weten welke verzorgingsroutine bij jou past? Boek dan een gratis intake met huidanalyse!