Antioxidanten: een skincare essential!

Geschatte leestijd: 1 minuut

Antioxidanten zijn een must have voor je huid! Niet enkel via voeding, maar ook via je huidverzorging! Waarschijnlijk is dit geen groot nieuws voor de meesten onder jullie. Maar de hoe en waarom kan je misschien nog verbazen!

Antioxidanten vs vrije radicalen

Antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen, welke electronen stelen van onze eigen cellen. Vrije radicalen worden gevormd door pollutie, rook, UV licht enzovoort. Ze breken collageen en elastine af, + ze veroorzaken pigmentvlekken en een ongelijkmatige huidskleur. Antioxidanten werken door hun eigen electronen af te geven. Hierdoor wordt de vrije radicaal geneutraliseerd, en blijven onze eigen huidcellen vrij van schade.

2 soorten antioxidanten

Er zijn twee soorten antioxidanten. Antioxidanten die intracellulair werken (dus in de cel), en deze die extracellulair werken (dus buiten de cel). En in een ideale wereld gebruik je ze allebei!

Waarom, vraag je je nu misschien af? Geen enkele antioxidant werkt 100% in het neutraliseren van àlle vrije radicalen. Dat wil zeggen dat geen enkel antioxidant alles kan tegenhouden voordat het je cel binnendringt. Juist daarom wil je antioxidanten hebben die in én uit de cel actief zijn.

Ga jij mee de strijd aan tegen de vrije radicalen? Een goed begin is alvast een gratis huidanalyse! Dan krijg je persoonlijk advies over waar jouw huid op korte termijn het meeste baat bij heeft! Gemakkelijk online te boeken!